Štromaru graditeljstvo, Martinčević mediji, Stričaku obrana, Jenkaču infrastruktura, Habijanu pravosuđe…

vv | 31.7.2020. u 19:26h | Objavljeno u Aktualno

Zadnji dan prije ljetne stanke rada Hrvatskog sabora, koja će potrajati gotovo cijeli kolovoz, imenovani su predsjednici i članovi saborskih odbora, koji razmatraju prijedloge zakona, teme i druga pitanja prije nego što stignu pred zastupnike u sabornicu. Uz zastupnike, čine ga i građani, predstavnici stručne javnosti i udruga, koji će se imenovati naknadno.

Od saborskih zastupnika iz Varaždinske županije, Anđelo Stričak (HDZ) imenovan je u Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, kao i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, čiji je član bio i u ranijem sazivu. Isto tako bio je član Odbora za obranu, čiji je sada potpredsjednik. Uz to, zamjenik je člana Izaslanstva Hrvatskog sabora u parlamentarnoj skupštini SEECP (Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi). 

Siniša Jenkač (HDZ) član je Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, zatim Odbora za poljoprivredu te Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu. Uz to, član Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. 

Budući da je pravnik i odvjetnik, Damir Habijan (HDZ) imenovan je u Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, zatim Odbor za zakonodavstvo te Odbor za pravosuđe, a uz to je član Odbora za gospodarstvo.

Barbara Antolić Vupora (SDP) potpredsjednica je Mandatno-imunitetnog povjerenstva, članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative.

Predrag Štromar (HNS), bivši ministar graditeljstva i prostornog uređenja, sada će biti predsjednik Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Natalija Martinčević (Reformisti) predsjednica je Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, a uz to je članica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji.