VIDEO,FOTO: Domoljubna koalicija u Varaždinu: Glas za nas glas je za gospodarski jak Sjever

I.D./Varaždinske vijesti | 5.11.2015. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Na varaždinskom Kapucinskom trgu u srijedu, 4. studenoga održano je veliko predizborno druženje građana s kandidatima s liste broj 3 - liste Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu.

Okupljene građane, simpatizere i članove stranaka okupljenih na listi Domoljubne koalicije pozdravili su povjerenik GO HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan i treći kandidat na listi Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu Anđelko Stričak, ujedno i predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

Stričak i Habijan osvrnuli su se na stanje u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji te konstatirali kako i grad i županija gospodarski i socijalnu sve dublje tonu. Vrijeme je, naglasio je Habijan, da se to promijeni.

Kada su prije četiri godine došli na vlast, Kukuriku koalicija obećala je Varaždinkama i Varaždincima da je uspostavljena vertikala vlasti grad- županija–država i da će grad Varaždin koristeći navedenu vertikalu prosperirati. Nažalost, danas s odmakom od četiri godine vidimo da je navedena vertikala upravo u gradu Varaždinu doživjela svoj kraj i krah – naglasio je Habijan i dodao kako ga iznimno žalosti ovakav odnos vlasti prema Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

- Žalosti me depresija, apatija i besperspektivnost koja je zavladala našim gradom. I stoga danas s ovog mjesta moramo reći gospodo bilo je dosta! Izigrali ste povjerenje Varaždinki i Varaždinaca. Ne zaslužujete naše povjerenje! Vrijeme je da Gradu Varaždinu vratimo položaj kakvog zaslužuje – istaknuo je povjerenik gradskog HDZ-a te pozvao sve prijatelje, sugrađane i mještane Varaždinske županije da u nedjelju svoj glas povjere llisti Domoljubne koalicije.

- Nema razloga da u nedjelju ne ostvarimo najbolji rezultat u našem gradu. Ono što Domoljubna koalicija nudi u ovom gradu jest zajedništvo i suradnja svih koji žele bolje našem gradu. Ovaj grad nije crven, niti plavi niti crni, ovo je grad u kojem želimo živjeti i raditi. Ne postoji ili mi ili oni postoji samo zajedništvo i suradnja. Ne opterećujmo se prošlošću živimo u sadašnjosti i gledajmo u budućnost – poručio je Habijan.

Na njega se nadovezao  Anđelko Stričak, kandidat s liste broj tri koji je posebno istaknuo kako Varaždinci i Varaždinke imaju na što biti ponosni, prije svega na svoje domoljublje i nesebičnost u pomaganju drugima.

- Domoljublje se živi, a to nabolje znaju naši ponosni sugrađani. Varaždinke i Varaždinci koji su uvijek nesebično davali sebe i pomagali svima. Naša Domovina, naš hrvatski narod uvijek kad je bilo najteže, mogao je računati na Varaždince. Tako je bilo i 1991. kada se naša Domovina stvarala i branila – rekao je Stričak.

Podsjetio je kako su Varaždinci jedini zarobili cijeli korpus JNA, varaždinski policajci su prvi pritekli u obranu Vukovara, SJP Roda obišla je sva bojišta od Vukovara do Dubrovnika, 104. br. HV obranila Pakrac, Lipik, legendarna 7. gbr. Pume oslobodila je grad Knin.

- To se zove ponosna Hrvatska to smo mi, radišni, marljivi, požrtvovni ljudi sa sjevera Hrvatske. To je Varaždin, prvi glavni grad svih Hrvata, grad koji je oduvijek bio sinonim napretka i razvoja – naglasio je Stričak.

Međutim, u posljednje četiri godine grad i županija poznati su samo po aferama i nedovršenim projektima, smatra Stričak.

- Varaždin je pred bankrotom, govori se o protuzakonito dodijeljenim koncesijama, o kriminalu u Javnoj ustanovi gradski stanovi, o nesposobnosti kod rješavanja problema s balama, o nepotizmu kod zapošljavanja i još mnogo toga negativnog. Na sve te neuspjehe i afere gradonačelnik je u svom mandatu uspio potrošiti punih milijardu kuna. Situacija u županiji nije ništa bolja. Natječaj za izgradnju kirurgije provodi se šest godina i potom imamo jedno veliko ništa. Aglomeracija Varaždin projektira se šest godina i sada je isprojektirano tek 30% projekta. Projekt revitalizacije Arboretuma – Opeke Vinica godinama se čuva negdje u podrumu Ministarstva kulture. Za projekt obnove pruge Varaždin – Novi Marof – Zabok – Zagreb aktualna vlast nije poduzela ništa - rekao je Stričak.

- Iz Varaždina su otišle najvažnije institucije. Hrvatska radiotelevizija, Sveučilište Sjever, HŽ, Hrvatske šume, Carina, a gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar ni jednom jedinom rečenicom nisu to pokušali spriječiti. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince da u nedjelju jasno vele NE takvom upravljanju gradom, jer glas za kikiriki ekipu je glas za nastavak agonije - istaknuo je Stričak te dodao kako je vrijeme da se povjerenje preda Domoljubnoj koaliciji.

- Sve te neostvarene projekte sada ćemo odraditi mi, jer mi smo ih još 2009. godine inicirali, a sada zbog njihove nesposobnosti u ladicama skupljaju prašinu. Naš program zove se Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje, jer naša Domovina jest i bit će jaka onoliko koliko je jaka gospodarski - poručio je Stričak.

Kao primjer, naveo je indeks rasta gospodarstva Varaždinske županije, koji raste prvenstveno zbog grada i općina  koje vode HDZ-ovi dužnosnici.

- Samo iz općine Gornji Kneginec godišnji izvoz je blizu 800 milijuna kuna, u općini Jalžabet se provode investicije oko milijardu kuna i samo ove godine je u njihovoj zoni zaposleno oko tisuću osoba. Ima li koji bolji primjer jake Hrvatske - pitao je Stričak.

- Na našoj se listi nalazi osam kandidata koji su sada ili su bili gradonačelnici i načelnici u svojim sredinama. Pa ako su im povjerenje iskazali njihovi sugrađani iskažite im i vi. Zato Vas pozivam da u nedjelju budemo zajedno za ponosnu i jaku Hrvatsku. Izađite na izbore i svoj glas povjerite listi broj tri, listi Domoljubne koalicije - zaključio je treći kandidat na listi broj tri Anđelko Stričak.

Na jučerašnji predizborni skup u Varaždinu stigao je i general Mladen Markač koji je poručio kako je došao dati podršku svom specijalcu Anđelku Stričaku, a svi okupljeni na Kapucinskom trgu generala Markača pozdravili su dugotrajnim pljeskom.

Video sadržaj