Štromar: Rad nedjeljom ne treba regulirati država, već isključivo zakoni tržišta

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.5.2020. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i aktualni potpredsjednik Vlade RH upozorio je danas da prijedlog o zabrani rada nedjeljom nema podršku HNS-a te da stranka neće podržati tu inicijativu u idućem sazivu Hrvatskog sabora.

HNS se protivi svim oblicima zabrana, pa tako i zabrani rada nedjeljom te držimo da se radna mjesta ne bi smjela ugrožavati radi dodvoravanja desnici.

- Rad nedjeljom ne treba regulirati država, već isključivo zakoni tržišta. Svatko treba imati pravo na izbor - želi li ili ne raditi nedjeljom, ali isto tako smo stava da se radnici moraju osjećati cijenjeno i zato se zalažemo da se, uz propisane mehanizme kontrole provedbe, plaćaju dvostruko više za rad nedjeljom od rada običnim radnim danom. Uostalom, pravo na rad je ustavno pravo - poručio je Štromar.

Budući da se gotovo sve političke opcije i lijeve i desne, a osobito one najdesnije zalažu za zabranu rada nedjeljom, još je važnije naglasiti da postoje i one političke opcije koje smatraju da je taj prijedlog loš i ide na štetu poduzetnika i radnika.