Stričak: Zbog tih, tzv. „ugroženih“, iz Srbije i Crne Gore stigli su nam tenkovi

vv | 17.12.2017. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Nikada nisam bio, a niti planiram biti „odvjetnik“ aktualne gradske vlasti, jer smatram da se oni sami znaju obraniti od zločestih i zloćudnih izjava, poručuje  Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, osvrćući se u priopćenju na reagiranje predsjednika Gradskog odbora SDP-a Grada Varaždina Miroslava Markovića.

Stičak naglašava da je, kao što je i naveo i subotnjem priopćenju, prvenstveno reagirao zbog Markovićevih izjava vezanih uz nacionalnu razinu, posebice navode da „stvari izmiču kontroli",  "da cijelo vrijeme vlada puzajuća fašizacija ovog društva" i sl.

-Sličnim izjavama služili su se pojedinci 1990. i 1991. godine prozivajući tadašnju demokratski izabranu vlast - ustaškom. Zbog tih, kako su sami sebe nazivali, „ugroženih“, iz Srbije i Crne Gore stigli su nam tenkovi. Iza tih tenkova ostala je trećina Hrvatske razorena, 16.000 mrtvih, 37.000 ranjenih, razoren Grad heroj Vukovar, koji su branili naši varaždinski policajci, a za njih petero se još uvijek ne zna kako su i gdje skončali. G. Markoviću, tolike žrtve, a sve zbog „ugroženih“, podsjeća saborski zastupnik i bivši branitelj.
Glede Thompsonovog koncerta u Varaždinu, Stričak pretpostavlja da Markovića zapravo boli  8.000 nazočnih na koncertu i to što se tri sata pjevalo bez ijednog izgreda.

- Ali zato, kad iz Srbije dolaze pjevači, koji su pjesmom bodrili odlazak naprijed spomenutih tenkova u Hrvatsku muk, tišina, nema reakcije, čudi se Stričak, dodajući da si nikada, za razliku od njega, nije dopustio prozivati svoje sugrađane što, kada, gdje i kakvu glazbu će slušati jer smatra to zadiranjem u privatnost, odnosno da je Hrvatska demokratska država u kojoj svatko može slušati što želi.

U vezi spominjanja HDZ-ovih političara zbog njihovih nedjela, Stričak poručuje Markoviću da je "mogao zagrabiti i šire i prisjetiti se SDP-ovog ministra financija, SDP-ove Sisačko-moslavačke županice, SDP-ovog gradonačelnika Vukovara, SDP-ove gradonačelnice Koprivnice…

- Stoga g. Markoviću, lijepo vas molim ne izazivajte sukobe kojih u Varaždinu nije bilo čak ni za vrijeme Domovinskog rata. Također pozivam i vas i novo gradsko vodstvo SDP-a da se usmjerite iznošenju rješenja problema grada Varaždina, naravno, i cijele županije, da iznosite ideje, projekte, date svježinu i toliko potreban optimizam, poručuje Stričak, naglašavajući da ovime završava svaku daljnju diskusiju.