Stričak: Zamjenik župana Kišić može biti skeptičan samo prema rezultatima svoga rada Foto: VV arhiva

Stričak: Zamjenik župana Kišić može biti skeptičan samo prema rezultatima svoga rada

| 23.3.2016. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnici HDZ-a Anđelko Stričak i Josip Križanić na današnjoj su konferenciji za novinare odgovorili na prozivke HNS-a i SDP-a vezano na Državni proračun i brisanu stavku o javno-privatnom partnerstvu za Varaždinsku županiju.

- Prvo, "Habek čvrsto uz Štromara". Kolega saborski zastupnik Habek i predsjednik županijskog SDP-a je toliko čvrsto uz Štromara da je podnio amandman za JPP i da sam za taj svoj amandman nije glasao. "Župan i zamjenici smanjuju svoje plaće". Zbog ove najave žitelji Varaždinske županije su u plaču, teku potoci suza, i ja apeliram da se proglase mjere za obranu od poplave na području naše županije - rekao je Stričak.

Komentirao je i prozivke zamjenika župana Alena Kišića vezano na brisanje stavke za JPP te ga pozvao da nevede barem jedan projekt koji je u posljednje tri godine on kao dužnosnik realizirao.

- "Podolnjak, Ilčić i zastupnici HDZ-a, direktno su digli ruku za pogoršanje rada Županije" komentira zamjenik župana Kišić. Nakon tri godine koji je to projekt Alen Kišić predložio, osmislio, proveo, realizirao ili da je u tijeku provedba? Volio bih da navede jedan jedini projekt. U tri godine, saldo rada gospodina Kišića je nula. I ako ide prozivati gospodina Križanića i mene, bilo bi dobro da se informira što smo sve mi napravili za naše općine u kojima smo bili načelnici. Bi li danas postojala Poduzetnička zona Jalžabet? Bi li tamo postojale investicije od par milijardi kuna, bi li tamo radilo nekoliko tisuća ljudi? Sad neka gospodin Kišić odgovori koji su njegovi rezultati. Neka se raspita kakvi sve projekti i s kojim sredstvima su realizirani u Općini Visoko za mog mandata - naveo je predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

Naglasio je da se u Ministarstvu financija vode razgovori oko toga kako pomoći Varaždinskoj županiji kroz neki drugi projekt, a komentirao je i izjavu Kišića da ni on ni župan nisu dobili informaciju da će Vlada pronaći neki drugi način da se nadoknade sredstva za sufinanciranje JPP projekata.

- Zamjenik župana Kišić može biti skeptičan samo prema rezultatima svoga rada. A ostale neka pusti da rade. One koji znaju i mogu i žele. Razgovori su održani, i na Klubu i s ministrom financija te se traži način da s ekroz neki drugi projekt pomogne Varaždinskoj županiji. Uglavnom, sigurno će se pomoći. Od ovih svih projekata koje "stručnjaci" nisu odradili, sigurno ćemo se izboriti da se počne s provedbom. A ti "stručnjaci" neka pogledaju rezultate svog rada, odnosno nerada. Tek onda mogu nešto komentirati. A gospodin Kišić je zadnji koji može nekog prozivati. Jer kad bi govorili o dosezima njegovog rada, to bi bilo katastrofalno - zaključio je Stričak.

Označeno u