Anđelko Stričak Foto: VV arhiva / ilustracija

Stričak: Štromar sramotno koristi učenike u predizborne svrhe

I.D./Varaždinske vijesti | 22.8.2016. u 10:41h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak priopćenjem se osvrnuo na odluku Vlade o sufinanciranju prijevoza učenika i komentare koji su iz HNS-a i SDP-a upućeni tom prigodom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na svojoj 36. sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2016. godine. To znači da smo bili u pravu kad smo upozoravali da župan g. Predrag Štromar sramotno koristi djecu (učenike) u predizborne svrhe.

Naime, svi oni „spontani prosvjedi“ u kojima su sudjelovali učenici, a bili su organizirani u režiji župana, imali su za cilj dizanje rejtinga SDP-u i HNS-u. Od početka tih „spontanih prosvjeda“ tvrdili smo da se prijevoz srednjoškolaca nastavlja te da će aktualna Vlada na vrijeme donijeti potrebnu Odluku. Ove godine je ta odluka donesena 19. kolovoza, a u prošloj godini bivša Vlada Zorana Milanovića donijela ju je tek 7. rujna i to na telefonskoj sjednici.

Da Varaždinski župan g. Predrag Štromar voli prijevoz koristiti u predizborne svrhe znaju i umirovljenici. Prošle godine, dva mjeseca, uoči parlamentarnih izbora osigurao im je besplatan prijevoz. Naravno, taj „besplatni prijevoz“ za umirovljenike trajao je do kraja izbornog procesa. Da apsurd bude veći, Klub HDZ-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, predlagao je donošenje „Odluke o pravu na besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovitim linijama autobusnog prijevoza na području cijele Varaždinske županije“ kako bi se s prijevozom nastavilo, ali HNS, SDP, Hrvatska stranka umirovljenika su digli ruke protiv.

Ni u slučaju učenika, ni u slučaju umirovljenika, g. župan nije našao shodno da se ispriča. Međutim, možda se ispriča Ivančanki Žaklini Željezić koja je u pomoć pozvala hitnu pomoć te ju je prema medijskom izvješću u vozilu hitne pomoći premlatio medicinski tehničar. Naravno, istraga je u tijeku. Međutim, ponavljam jedini tko treba snositi odgovornost je g. župan. Kad na čelo zdravstvenih ustanova imenuješ osobu s iskustvom u drvnoj industriji (Mladena Smoljanca) bolje i ne možeš očekivati.

Preostaje nam jedino čekati nove županove „spontane prosvjede“, tko zna možda i protiv prijevoza hitne medicinske pomoći."