Stričak: Nadam se da se ravnatelji neće morati pozivati da daju mandate!

vv | 7.1.2017. u 20:13h | Objavljeno u Aktualno

Nije dobro sjelo Anđelku Stričaku, predsjedniku HDZ-a Varaždinske županije saborskom zastupniku, pojavljivanje ravnatelja varaždinskih ustanova skupa s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem dok  je u četvrtak ukazivao na moguće posljedice neizglasavanja proračuna, odnosno donošenja odluke o privremenom financiranju Grada Varaždina.

-Dosad nije poznat slučaj gdje  si ravnatelji ustanova dopuštaju prozivanje gradskih vijećnika zbog glasovanja. To je, inače, zabranjeno. Ali, s obzirom da su u Varaždinu ravnatelji ustanova po sposobnosti u rangu s gradonačelnikom - to nikog ne čudi, ocjenjuje je na svom FB profilu Stričak, naglašavajući da su se pojavljivanjem u Gradskoj vijećnici ravnatelji svrstali uz jednu stranu, odnosno . da neki neistinama nepotrebno šire paniku zbog neizglasavanja proračuna.

Posebno se osvrnuo na istup ravnateljice varaždinskog Pučkog otvorenog učilišta Sandre Malenice, koja je ukazala da, zbog toga što neki ne razumiju „male stvari, p..darije“ , neće početi raditi novoosnovani filmski ured, POU neće obrazovati odrasle te se neće moći javljati na EU fondove,  a upitno je i održavanje VAFI-ja u krajem proljeća ili početkom ljeta, glede čega je tajnik VANIMA-e Hrvoje Strelec na FB profilu poručio  da „redoviti rad VANIME i održavanje 8. VAFI festivala je neupitno jer smo preživjeli mnoge gradske vijećnike, pa ćemo preživjeti i ovaj saziv“.

-Žena zna, kratko je poručio Stričak u vezi istupa ravnateljice, ali i izrazio nadu da se nakon idućih izbora ravnatelji gradskih ustanova „neće morati pozivati da daju mandate na raspolaganje novoizabranom gradonačelniku“.