Stričak: Markovićev neargumentirani istup ne samo da je zločest, već je i zloćudan

vv | 16.12.2017. u 16:42h | Objavljeno u Aktualno

Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, oglasio se povodom izjava koje je u petak dao predsjednik Gradskog odbora SDP-a Varaždin Miroslav Marković.

- Prozvati aktualnu gradsku vlast da „želi da se Varaždin pretvori u idolopoklonstvo, desničarenje i populizam koji je vidljiv na gradskoj razini“, odnosno da na nacionalnoj razini „stvari izmiču kontroli, cijelo vrijeme vlada puzajuća fašizacija ovoga društva, provodi se tiha fašizacija društva …“, bez da se navede jedan jedini primjer temeljem čega on to zaključuje, ne da je zločesto, već zloćudno, ocjenjuje Stričak.

Od osobe koja je tek izabrana na dužnost predsjednika SDP-a, kako dodaje Stričak, očekivalo bi se da širi pozitivnu energiju i optimizam, odnosno da iznosi ideje, daje svježinu i polet, a ne da mu je prvi nastup obilježen slanjem poruka o povratkeu u prošlost, vrijeđanja i širenje govora mržnje.

- Navedene izjave naročito su neprimjerene osobi koja je u svim mogućim društvima prijateljstava, npr. hrvatsko-slovenskog, hrvatsko-kineskog…, te se postavlja pitanje kako u tim društvima promovira svoj grad, županiju i domovinu, ukazuje saborski zastupnik.

Stričak se osvrće i na tvrdnje iz SDP-a o konstruktivnoj oporbi.

-Kada govori o Gradskoj organizaciji SDP-a kao konstruktivnoj oporbi, mogu jedino iznijeti svoj stav, a to je da je SDP u biti „kupljena oporba“ i pod time ne mislim na ništa protuzakonito. Naime, ako članovi SDP-a sjede u Nadzornom odboru Termoplina, a mjesecima se vrti tema da je jedna te ista osoba na tri ključne pozicije navedenog trgovačkog društva, a oni ne poduzimaju ništa, postavlja se pitanje njihovog interesa u svemu tome? Nadam se da im nije jedini interes mjesečna naknada od 4.000 kn, veli Stričak, koji "svim drugovima i drugaricama želi sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2018. godinu".