Stričak: Grad Varaždin talac je svađe SDP-a i HNS-a Foto: VV arhiva

Stričak: Grad Varaždin talac je svađe SDP-a i HNS-a

V.M./Varaždinske vijesti | 16.6.2016. u 13:03h | Objavljeno u Aktualno

Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije reagirao je na navode varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša koji je pozvao oporbene vijećnike da se ispričaju građanima jer nisu glasali za rebalans proračuna. 

U HDZ-u smatraju kako Grad Varaždin postaje talac svađe koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a te da je Habuš pokazao kako se ne smije voditi jedan grad.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti: 

Trenutni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dalje nastavlja po starom. Za svoje i neuspjehe ekipe koja vodi grad opet optužuje druge. Sada su to gradski vijećnici iz redova oporbe koji su mu krivi što opet nije prošao (još jedan u nizu!!!) rebalans gradskog proračuna. A poznato je da za Habušev prijedlog nisu ruku digla čak ni dvojica vijećnika iz redova SDP-a. Po nama – s razlogom!

Nije li to naznaka da Grad Varaždin postaje talac svađe koalicijskih partnera SDP i HNS? Naime, SDP se izgleda i u Gradu Varaždinu, baš kao što to čini i na državnoj razini, odlučio voditi politiku po onoj staroj: „što gore, to bolje“, a sve zbog vrlo očitih gradonačelničkih ambicija svoga čelnika Alena Kišića.

U isto vrijeme, trenutni gradonačelnik Goran Habuš u protekle je četiri godine dokazao kako se ne smije voditi jedan grad. Za to je vrijeme gradskim proračunom „prodefiliralo“ više od milijardu kuna, a da se to nije osjetilo u gospodarskom napretku – nema novih investicija, nema zapošljavanja, nema perspektive, mladi odlaze…. Grad koji je nekad bio „poželjan za život“ Habuš i njegova ekipa pretvorili su u otužnu, gotovo provincijsku, sredinu u kojoj se ne vidi perspektiva.

I sada, najnesposobniji gradonačelnik u više od osam stoljeća postojanja ovoga grada drži lekcije – oporbi! Umjesto toga, bilo bi mu bolje da se pobrine za stabilnu većinu u Gradskom vijeću, bilo s postojećom ili novom ekipom. Ako to nije u stanju, neka podnese ostavku!

HDZ je u Gradu Varaždinu do sada bio konstruktivna oporba čiji je cilj dobrobit svih građana. To smo isticali mnogo puta. Tom je cilju usmjeren i naš program za Grad Varaždin koji ćemo u predstojećim lokalnim izborima ponuditi svim građankama i građanima našeg lijepoga, ali nesposobnošću aktualnih vlastodržaca, u znatnoj mjeri devastiranog grada. Varaždin opet mora biti – grad po mjeri čovjeka, a ne grad po mjeri Habuša, Kišića i njihove nesposobne ekipe.

Predsjednik ŽO HDZ
Anđelko Stričak, mag.oec.