Štromar: HDZ, gdje je odluka o sufinanciranju prijevoza?

| 28.7.2016. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Dosta je obmanjivanja, pozivam članove HDZ-a da pokažu Odluku o prijevozu srednjoškolaca - poručio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar članovima HDZ-a Varaždinske županije nakon  prozivki.

- Kao župana Varaždinske županije iskreno me iznenadilo priopćenje Županijske organizacije Hrvatske demokratske  zajednice u kojem spominju kako je tehnička Vlada donijela Odluku o prijevozu srednjoškolaca. Očito  članovi varaždinskog HDZ-a raspolažu nekim novim informacijama jer jučer, iako smo to po najavama resornog ministra Šustara i očekivali, na sjednici Vlade nije donijeta nikakva Odluka vezana za sufinanciranje prijevoza - upozorava župan Štromar.

Iako se govorilo o preraspodjeli sredstava u Ministarstvu, kako naglašava, službena Odluka nije donijeta.

- Ukoliko ta Odluka postoji, pozivam članove HDZ Varaždinske županije da nam dostave i pokažu Odluku, a ako ona zaista ne postoji molim ih da ne obmanjuju građane ove države, a posebno ne učenike i roditelje. Također je zanimljivo da su upravo članovi varaždinskog HDZ-a unazad dva tjedna govorili kako će prijevoz srednjoškolaca ići po starome modelu, dok je pomoćnik ministra Stipe Mamić, također član HDZ-a, 7. srpnja ove godine javno rekao kako će Ministarstvo kroz nekoliko dana uputiti u Vladu prijedlog Odluke  temeljen na imovinskome cenzusu. Naravno, od te Odluke, odnosno bilokakve odluke nije bilo ništa - ukazuje varaždinski župan.

Dodaje da su od ministra Predraga Šustara do sada bili naučeni na kojekakve spinove i neodaziv na rješavanje problema, pa ih ne bi čudilo da se radi o još jednome spinu.

- No s obzirom da su u pitanju učenici, odnosno djeca, nadam se da nitko nema hrabrosti i želje igrati se  s njihovim sudbinama. – zaključuje župan Predrag Štromar.