Špancirao se i predsjednik SDP-a Bernardić: "Puno je ljudi, atmosfera ugodna i uvijek rado dolazim" Foto: ŽO SDP

Špancirao se i predsjednik SDP-a Bernardić: "Puno je ljudi, atmosfera ugodna i uvijek rado dolazim"

VV | 25.8.2019. u 20:52h | Objavljeno u Aktualno

Dan nakon što je predsjednički kandidat i bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović posjetio Varaždin i Špancirfest, danas je ulicama grada prošpancirao predsjednik SDP-a Davor Bernardić u društvu predsjednice ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbare Antolić Vupore i predsjednika GO SDP-a Varaždina Miroslava Markovića.

Bernardić jeistaknuo kako je Špancirfest tradicija i manifestacija koja upotpunjuje turističku i kulturnu ponudu Hrvatske i nešto po čemu je Hrvatska prepoznatljiva jer se sve događa u centru grada krajem ljeta.

– Puno je ljudi, uvijek je ugodna atmosfera i svake godine rado dolazim. Ono što je naš zadatak je, kad vidim puno naših poljoprivrednih proizvođača, tradicionalnih obrta, da se podsjetimo na to da oni nažalost ne mogu plasirati svoje proizvode u hrvatske trgovine zbog prijetnji uvoznih lobija. Mi moramo promijeniti klimu, odnosno država mora stvoriti uvjete da naši proizvođači sira, maslina, bučinog ulja, različitih poljoprivrednih proizvoda, jednostavno svoje proizvode mogu plasirati po svim trgovinama u Hrvatskoj, a ne da ih moraju plasirati putem rijetkih manifestacija – kazao je Bernardić i nadodao kako država tolerira uvozne lobije što je potvrđeno i zadnjim izmjenama PDV-a.

Treba omogućiti dostojan život

Barbara Antolić Vupora kazala je kako je SDP-u izuzetno važno da u novom sastavu Vlade idu s prijedlogom zakonskog rješenja koji bi omogućio da se zaustavi uvozni lobi i bogaćenje na račun naših malih poljoprivrednih proizvođača.

– Varaždinski kraj je poznat po proizvodnji zelja, bučinog ulja i ostalih proizvoda i tu proizvodnju moramo proširiti i moramo omogućiti da bude profitabilna i da ljudi od toga mogu lijepo i dostojno živjeti. No, ne samo u području poljoprivrede, već čovjek mora biti prvi i u svim ostalim segmentima kao što je obrazovanje gdje je reforma mrtva – rekla je Antolić Vupora i naglasila kako u svim tim resorima SDP ima svoja rješenja.

Oštro je komentirala i kako se kroz sve institucije provlače namješteni natječaji i milijuni koji idu, umjesto za javno dobro i poboljšanje standarda, u krive džepove i u krive ruke.

DSC_0141.JPG

Marković je, nadovezavši se na problem korupcije u hrvatskom društvu, kazao kako će Gradska organizacija SDP-a već s početkom jeseni predstaviti antikorupcijski plan stranke za cijelu Hrvatsku.

– Nažalost moramo reći, imamo u Varaždinu jako dobre primjere nekakvih devijantnih ponašanja od gradonačelnika s nepravomoćnom presudom do utjecanja na sudske sporove. Da ne govorim o zastrašivanju naših građana tužbama. Prema tome čeka nas veliki posao na jesen, a pogotovo veliko čišćenje na slijedećim lokalnim izborima – rekao je Marković.

Nasilje treba najstrože kažnjavati

Predsjednik SDP-a Bernardić je ujedno iskoristio priliku i da se osvrne neke nacionalne teme, primjerice napade na pripadnike srpskog naroda u Hrvatskoj, koji su se dogodili posljednjih dana, a uputio je i kritiku Miloradu Pupovcu.

– Činjenica je da su se dogodili brojni napadi na pripadnike srpskog naroda u Hrvatskoj. To je činjenica, to je istina. Pogotovo za vrijeme ove vlade. Isto tako je činjenica zašto se to događa – iz jednostavne situacije kada se stvori klima u kojoj se relativizira fašizam, u kojoj se dopušta povremena upotreba ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ kao što je napravila ova vlada. I kada imate predstavnike Srba kao na primjer gospodina Milorada Pupovca, koji umjesto da štite Srbe u Hrvatskoj, štite zapravo HDZ, štite vladajuću koaliciju i sjede u toj istoj vladi, zapravo ta činjenica uopće ne čudi – oštar je bio Bernardić te mu postavio pitanje: Ukoliko je nezadovoljan tom klimom i odnosom vladajućih, zašto sjedi u toj istoj vladi?

Istaknuo je kako SDP neće dozvoliti bilo kakvo nasilje nad bilo kojom manjinskom skupinom u Hrvatskoj te da će se to najstrože kažnjavati.

DSC_0142.JPG

DSC_0283.JPG

Označeno u