Slađan Mustač HDZ-ov je kandidat za načelnika općine Mali Bukovec

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Slađan Mustač, aktualni zamjenik načelnika Općine Mali Bukovec, kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine, a svoj je predizborni program Mustač predstavio u četvrtak u Malom Bukovcu, navodi se u priopćenju HDZ-a.

Mustač je kazao da mu je sigurnost svih mještana na prvom mjestu te posebno istaknuo potrebu izgradnje nogostupa u svim naseljima u općini.

– Osim toga, na pojedinim dionicama treba postaviti usporivače prometa, a zbog povećanja sigurnosti pješaka i biciklista neophodno je staru, dotrajalu rasvjetu zamijeniti modernim osvjetljenjem na svakom stupu u naselju. Na području općine je i dosta neuređenih poljskih puteva i dotrajalih mostova koje treba zamijeniti, a problem su i neočišćeni oborinski kanali – kazao je Mustač.

Uz napomenu da je bitna točka njegovog gospodarskog programa razvoj tvrtke Bukotermal, Mustač je kazao da su budućnost svake sredine, pa tako i općine Mali Bukovec, djeca i mladi, stoga će se kao načelnik zalagati da se upravo njima stvore što bolji uvjeti za odrastanje i obrazovanje.

– Založit ću se za što skoriji početak rada jasličke skupine u našem dječjem vrtiću, na dobrobit naših najmanjih i njihovih roditelja, a dječja igrališta svakako treba opremiti novijim i zanimljivijim sadržajima. Mlade ćemo nagrađivati za njihovu izvrsnost u znanju i sportskim rezultatima te sufinancirati studente, a u planu nam je i opremanje i uređenje sportskih objekata i igrališta – rekao je Mustač te dodao da će voditi brigu i o starijim generacijama:

– Mještane starije dobi poticat ćemo na socijalnu uključivost u zajednici, a onima kojima treba pomoć u ispunjavanju dokumentacije za poljoprivrednike i OPG-ove za raspisane ruralne mjere tu ćemo pomoć i pružiti. Moj tim i ja brinut ćemo i o tome da se ravnomjerno potiče rad svih udruga i organizacija na području općine.

Kandidat za načelnika istaknuo je i da su prepoznatljivost svake općine ljudi i njihova djela, kulturne i povijesne znamenitosti te centri naselja koje je potrebno urediti kako bi izgledali suvremeno.

– Najvažnije je osluškivati potrebe i prijedloge mještana radi implementacije u buduće projekte i biti na raspolaganju mještanima za rješavanje njihovih svakodnevnih problema i upravo ću to i činiti kad postanem načelnik – zaključio je Mustač.

Zahvaljujući svom dosadašnjem iskustvu i radu, kako na lokalnoj, tako i na županijsko razini, Slađan Mustač itekako zaslužuje biti naš kandidat za načelnika Općine Mali Bukovec, rekao je predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a i kandidat za župana Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak.

– U narednom mandatu u planu je izgradnja aglomeracije Malog i Velikog Bukovca. Da bi se uopće moglo krenuti s projektiranjem, potrebno je mijenjati Prostorni plan čije izmjene i dopune traju oko godinu dana, potom će se sigurno započeti s realizacijom. Također, u ovom istočnom dijelu Varaždinske županije, odnosno na ludbreškom području, Hrvatske vode planiraju Program obrane od štetnog djelovanja voda odnosno poplava na rijekama Plitvici, Bednji i Dravi. Iako u Malom Bukovcu ne postoji velika opasnost od izlijevanja rijeka, to je važno za širi županijski kontekst – kazao je Stričak.

Dodao je da je važno stvoriti jednake šanse i uvjete za sve.

– Od predškolske, osnovnoškolske, srednjoškolske dobi svi moraju imati jednake uvjete. Stoga je u Ludbregu potrebno i dalje razvijati srednju školu i ulagati u njezin rad. Sve su to projekti bitni za cijeli ovaj kraj – rekao je Stričak poručivši Mustaču da 16. svibnja očekuje pobjedu na izborima.

Osim Stričaka i brojnih članova stranke, Mustačevu kandidaturu podržao je i član predsjedništva na nacionalnoj razini dr.sc. Josip Križanić.navodi se u priopćenju HDZ-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.