Sestre Ladislava Ilčića kandidatkinje za Savjet za razvoj civilnog društva Foto: VV arhiva

Sestre Ladislava Ilčića kandidatkinje za Savjet za razvoj civilnog društva

VV/Libela.org | 11.6.2016. u 11:31h | Objavljeno u Aktualno

Ured za udruge objavio je "Privremenu listu kandidata i kandidatkinja za člana i zamjenika šestog saziva Savjeta za razvoj civilnog društva iz reda organizacija civilnog društva, prema područjima djelovanja".

Kako piše Libela.org, zanimljivo je da se među kandidatima i kandidatkinjama ističu se sestre saborskog zastupnika Hrasta Ladislava Ilčića koji je nedavno u Hrvatskom saboru civilno društvo nazvao bolesnim.

Marija Ćurlin i Kristina Pavlović kandidirale su se kao zamjenica, odnosno, članica Savjeta i to iz područja djelovanja 'skrbi za djecu'.

Ovog puta svoje kandidate ima i udruga (koja je ujedno i politička stranka) U ime obitelji i to Ivana Munjina te Anu Mariju Husak, u području djelatnosti 'Demokratizacije, vladavine prava te razvoja obrazovanja".

Iz područja djelatnosti "Zaštite i promicanja ljudskih prava" Hrvatski helsinški odbor predao je svoje kandidate Igora Peternela i Brunu Čavića.

Po isteku roka za prigovore, nakon što Povjerenstvo razmotri opravdanost eventualnih prigovora formira se konačna lista važećih kandidatura i otpočinje glasovanje za predložene kandidate, piše Libela.org.