SDP u Varaždinskoj županiji izlazi sa svojim kandidatom za župana

Varaždinske vijesti | 22.1.2021. u 19:55h | Objavljeno u Aktualno

- SDP kao stranka koja na gotovo svim izborima u Varaždinskoj županiji dobiva najveću potporu birača izaći će na predstojeće izbore sa svojim kandidatom za župana što je u proteklom razdoblju, odnosno proteklim godinama, jasno komunicirano i predstavljeno političkoj, ali i široj javnosti. Potpora koju SDP kao stranka, i njeni kandidati, već dulji niz godina uživa u javnosti obvezuje da na izbore, poput predstojećih lokalnih, izađe upravo sa vlastitim kandidatom - priopćili su iz SDP-a Varaždinske županije.

-Svjesni smo te snažne poruke i traženja naših brojnih birača i od toga ne bježimo. Kao stožerna i jaka stranka ljevice naravno da smo u razgovorima koji se vode sa strankama centra i lijevo od centra i koji uvijek idu u smjeru suradnje na lokalnim razinama kao i suradnje na županijskoj razini prvenstveno u interesu građana. No, činjenica je da će SDP imati svog kandidata ili kandidatkinju za župana - potvrdila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora dodajući da će Županijski odbor uskoro donijeti odluku o kandidatu ili kandidatkinji što će se u narednim danima prezentirati javnosti.

S druge strane Županijska organizacija je u pripremama za lokalne izbore u proteklih 6 mjeseci angažirala svoje unutarnje snage i u svim općinama i gradovima počela razgovore i pregovore oko načina izlaska na lokalne izbore. Hoće li ti pregovori rezultirati samostalanim izlaskom na izbore ili suradnju i koaliciju s drugim strankama, te će se odluke također donijeti prvenstveno u interesu građana tih općina ili gradova, kažu iz stranke.

-SDP je ozbiljna i odgovorna stranka koja ima kvalitetne i sposobne ljude i ponuditi kvalitetna kadrovska rješenje, ali je istovremeno spremna na suradnju, odnosno nastavak suradnje, sa stranka centra i lijevog centra - kazala je saborska zastupnica.

-Vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama ovako konsolidirani poslati jasnu poruku da želimo bolje uvjete život građana Varaždinske županije. I to ćemo zajedno raditi u njihovoj službi - zaključila je Antolić Vupora.