SDP: Mještani Općine Cestica prepoznaju kvalitetan rad koalicije HNS-SDP

| 22.3.2016. u 12:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Rezultate izborne pobjede u Općini Cestica na današnjoj konferenciji za medije komentirali su i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Cestica Žarko Rodeš te potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a i zamjenik župana Alen Kišić.

Kišić je istaknuo da se kao stranka prije svega žele zahvaliti biračima koji su u velikom broju podržali lijevu koaliciju HNS-SDP u Oćini Cestica.

- Mi smo kao stranka i kao koalicija jako zadovoljni ostvarenim rezultatom, osvojili smo devet mjesta u Općinskom vijeću, što je značajno povećanje u odnosu na broj vijećnika prije ovih izvanrednih izbora. Isto tako, ovo je jedna dominantna pobjeda načelnika i njegovog zamjenika - rekao je Kišić.

Kampanja je, smatra zamjenik župana, bila vrlo korektno odrađena i izbori su prošli u jednom demokratskom ozračju.

- Sa županijske razine, vidjeli smo da rušenje silom godinu dana prije izbora ne donosi dobro i da do ovih izbora nije trebalo doći. Pokazalo se da su birači kaznili one koji su izazvali ove prijevremene izbore - zaključio je Kišić.

Dosadašnji i novi zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš istaknuo je da gotovo 57 posto glasova za koaliciju HNS-SDP pokazuje da mještani podržavaju njihov rad.

- Rezultati govore da naši mještani podržavaju naš rad i vide da općina ide prema razvoju i poboljšanju standarda života. I dalje ću raditi na dobrobit svih naših mještana, kao što je to i dosad bio slučaj. Do sljedećih izbora, planiramo kandidrati neke projekte za koje imamo spremnu dokumentaciju - istaknuo je Rodeš.

Radi se o dogradnji dječjeg vrtića u Cestici, zatim izgradnja kulturno-poslovnog centra za što je gotova projektna dokumentacija te rekonstrukcija javne rasvjete.

- Sufinancirat ćemo sve udgruge kao i do sada, zadržat ćemo sufinanciranje smještaja u dječji vrtić, povećat ćemo broj stipendija ove godine. Kratko je vremensko razdoblje, no pokušat ćemo ostvariti najavljeno - rekao je zamjenik načelnika.

Označeno u