SDP: Jasenka Friščić kao kandidatkinja za gradonačelnicu Ivanca Foto: SDP

SDP: Jasenka Friščić kao kandidatkinja za gradonačelnicu Ivanca

Varaždinske vijesti | 8.3.2021. u 20:52h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija SDP-a Grada Ivanca danas je prigodno povodom Dana žena ispred Kina u Ivancu predstavila diplomiranu socijalnu radnicu Jasenku Friščić kao kandidatkinju za gradonačelnicu Ivanca na predstojećim lokalnim izborima dok je diplomirani inženjer građevine Dalibor Patekar SDP-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Prvo zahvaljujem svojim prijateljima i stranačkim kolegicama i kolegama iz SDP-a koji su me podržali u nastojanju da istaknem svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Ivanca. Sama podrška stranačkih kolegica i kolega nije dovoljna jer da bi se ne netko prihvatio tako odgovorne dužnosti mora postojati želja, strast i znanje za obavljanje te dužnosti. U meni takva želja i strast postoji već duže vrijeme i zato ističem svoju kandidaturu jer smatram da je došlo vrijeme da naš mali , ali snažan, moderan perspektivan grad može odgovoriti na pitanja i izazove koji su pred nama.

Da. Grad je lijep, ali smatram da postoji jako puno prostora za napredak i da moji suradnici koji me podržavaju i ja svakako možemo upravljati gradom bolje od ovoga. Imam iskustvo koje sam stekla u dugogodišnjem radu kroz Gradsko vijeće,kao član istog i u jednom razdoblju kao predsjednica Gradskog vijeća, kao član nekadašnjeg Poglavarstva i kao zamjenica gradonačelnika, ali koji rad se do sada možda i nije znalo politički ozbiljnije valorizirati u gradu.

Naslušat ćemo se ovih dana programa od svih političkih opcija, no mi kao stranka okrenuli smo se sadašnjim problemima koji tište sve naše građane i zbog toga ćemo voditi računa o potrebama svih dobnih skupina.

Osigurat ćemo besplatan i dostupan dječji vrtić za svu djecu predškolskog uzrasta na području cijelog Grada Ivanca. Uvesti jednosmjensku nastavu s produženim dnevnim boravkom za sve učenike za koje će to biti potrebno. Organizirati ćemo dnevni boravak i izvaninstitucionalnu pomoć za starije osobe kao nužnost današnjeg vremena. Subvencionirati ćemo troškove stanovanja potrebitim građanima lošijeg materijalnog stanja i pomoći mladim obiteljima da što lakše riješe svoje stambeno pitanje. Pomagati obrtnicima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima bespovratnim sredstvima za pokretanje, odnosno unapređenje prizvodnje, a posebno onima koji su zbog sveopće pandemije sada u lošem položaju. Izgrađivati osvjetljene nogostupe u svim naseljima, pokrenuti izgradnju sportsko-rekreacijskog centra, kao i revitalizaciju rada svih kulturno umjetničkih i sportskih udruga na području grada. Financijski pomagati sve djelatnosti vezane uz razvoj turizma na području Grada Ivanca.

Moj zamjenik bit će gospodin Dalibor Patekar, mlad i perspektivan čovjek, diplomirani inženjer građevine i diplomirani inženjer geotehnike. Dalibor radi u komunalnom poduzeću radi na programu Anglomeracije, a kao što znamo Anglomeracija je je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata koji će se provoditi u našem mandat, te će stoga on i biti više fokusiran na komunalne djelatnosti i dobro je upoznat sa svim komunalnim problemima na području Grad te zna kako ih riješiti, a vodit će računa o tome da da izgradnja komunalnih i infrastrukturalnih potreba bude ujednačena u svim dijelovima Grada.

Utakmica je pred nama, savjest nam je čista, srca su nam puna, oči bistre, idemo po pobjedu, svjesni da će biti teško i svaki glas će biti važan. Borit ćemo se, ali nećemo odustati i stoga ova poruka koju šaljem mora biti važna, pristojna i mora biti jasna. Vrijeme je da dođe do promjene i da svaki čovjek u ovom Gradu ima jednake mogućnosti i da svaki čovjek u ovom Gradu bude jednako važan i poštovan.“

Potporu SDPovim kandidatima na lokalnim izborima došla je dati i saborska zastupnica, te predsjednica županijske orgniazacije SDPa Barbara Antolić Vupora.

Galerija slika