SDP: "Glas za HDZ je glas za Bujance, Mamiće i slične ljude iz vrlo čudnog hrvatskog miljea“ Foto: Ilustracija

SDP: "Glas za HDZ je glas za Bujance, Mamiće i slične ljude iz vrlo čudnog hrvatskog miljea“

IHR/Varaždinske vijesti | 19.12.2019. u 11:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Predsjednički izbori 22. prosinca odlučit će  između normalne Hrvatske, koja je pristojna, normalna i europska Hrvatska. Izbor je jasan: ili Zoran Milanović ili netko desno ili desnije – poručila je predsjednica županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora danas na konferenciji za novinare kojoj su tema bili predsjednički izbori. 

- Ne smijemo dozvoliti da Hrvatska ide u mrak ekstremizma, da to bude populizam kojemu sami svjedočimo, kako u medijima, tako i u životu. Ne smijemo dopustiti da takvi načini sramote Hrvatsku. Dakle, ono što je laž i lopovluk je suprotno od normalne Hrvatske koju predstavlja predsjednik Republike Hrvatske. Dakle, izbor je jasan - Zoran Milanović – poručila je Antolić Vupora.

Predsjednik varaždinskog SDP-a i potpredsjednik županijske organizacije SDP-a Miroslav Marković pozvao je sve Varaždinke i Varaždince da se 22. prosinca odazovu i izađu na izbore u što većem broju.  

- Birajte pametno, razumom, birajte čovjeka koji će vas dostojanstveno predstavljati, koji će se uhvatiti u koštac s korupcijom u obavještajnim službama i koji će pokazati i vratiti digninet funkciji predsjednika Republike Hrvatske, a to je Zoran Milanović – poručio je.

Dubravka Biberdžić, dugogodišnja članica SDP-a u ime kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini istaknula je kako je riječ o izborima između dvije Hrvatske:  jedne normalne europske države, a druge nazadne i populističke Hrvatske koja ne poštuje civilizacijske vrijednosti.

- Mislim da je pozivanje za Zorana Milanovića i za njegov izbor sasvim normalan i logičan i svima jasan – ustvrdila je.

 Predsjednik Foruma seniora SDP-a Josip Hehet dodao je kako za Milanovića treba glasati zato što je okupio centar i lijevi centar, ali i jer je riječ o osobi koja ima svoj karakter i stav.

- S jedne strane tu je struka, on je pravnik, a s druge bivši premijer i diplomat. Ima strategiju i zna kako dalje u ovakvoj situaciji jer je zemlja u krizi. Proaktivan je i vrlo ambiciozan i zato glasajmo za Zorana Milanovića – poručio je.

Na kraju je sve na izbore pozvao predsjednik Foruma mladih SDP-a Luka Zrinski.

- Zoran Milanović je osoba koja nudi jednu otvorenu, demokratsku, tolerantnu i normalnu Hrvatsku koja je okrenuta prema budućnosti, dok s druge strane imamo dva najvažnija konkurenta koji dolaze iz HDZ-a koji nude samo prošlost. Ne smijemo zaboraviti da je glas za njih glas za Bujance, Mamiće i slične ljude iz vrlo čudnog hrvatskog miljea – poručio je na kraju Zrinski.

Označeno u