Salopek: "Djeca iz udomiteljskih obitelji hitno trebaju mjesto za druženje" Foto: HDZ Varaždin

Salopek: "Djeca iz udomiteljskih obitelji hitno trebaju mjesto za druženje"

Varaždinske vijesti | 16.10.2018. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji danas postoji 138 udomiteljskih obitelji. Onih obitelji koje pružaju dom, obiteljsku skrb i odgoj djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

- Kao što su i najavili u svom programu, Mladež HDZ-a Varaždin veći dio aktivnosti posvetit će upravo humanitarnim akcijama i senzibiliziranju javnosti za određene probleme i društvene skupine kojima je pomoć zajednice prijeko potrebna - priopćeno je iz županijske organizacije HDZ-a.

S tim su ciljem članovi varaždinske Mladeži HDZ-a s predsjednikom Ivanom Salopekom, te predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, u ponedjeljak, 15. listopada, posjetili udomiteljsku udruga „Nova budućnost“ i uveselili ih druženjem. Također, u razgovoru s predstavnicima udomiteljske udruge „Zipka“ došli su do informacije da je veliki problem nedostatak smještaja gdje bi se udomljena djeca nalazila i međusobno se družila jer nemaju prostor osiguran za te namjene.

– Riječ je o velikom problemu s kojim se susreću djeca iz udomiteljskih obitelji, ali i udomitelji. Osiguranje takvog prostora značio bi mnogo za djecu i svakako veću kvalitetu u njihovom odrastanju. Ovaj problem se može riješiti i apeliramo na one koji imaju „ključeve“ rješenja tog problema da osiguraju djeci iz udomiteljskoj obitelji prostor – izjavio je predsjednik Mladeži HDZ-a Salopek.

Ujedno je zahvalio svim udomiteljima s područja Varaždinske županije što su vrata svog doma otvorili djeci kojima je obiteljska toplina i pažnja nadasve potrebna.

– Svako dijete zaslužuje život u skladnoj obitelji u kojoj će se o njemu brinuti, pružiti mu ljubav, razumijevanje i podršku i omogućiti mu da izraste u samostalnu i zrelu osobu. Iako to nije biološka obitelj, često se događa da takve obitelji imaju jednaku, ako ne i veću vrijednost djeci koja su s njima smještena te ostaju njihov životni
oslonac – zaključio je predsjednik GO HDZ-a Habijan.

mladez_hdz_udomitelji_2.jpg

mladez_hdz_udomitelji_1.jpg