Sakač: Nakon otkaza, dobila sam osam sporova, ali još ni kunu niti sam vraćena na radno mjesto

vv | 10.2.2021. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

 - Nisam politički projekt HNS-a, kako je to ustvrdio Nenad Posavec ( HSLS), vijećnik u nastavku 31. sjednice Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, naglašava bivša toplička pročelnica Željka Sakač te zbog najavljuje kazneni postupak protiv gradskog vijećnika Nenada Posavca. 

-Nikad nisam bila član HNS niti sam imala bilo kakvu podršku pri zapošljavanju. Da je to istinita tvrdnja, sama logika govori, ne bih bila otpuštena s radnog mjesta "pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela" Grada Varaždinskih Toplica i ocijenjena "negativnom ocjenom" te ostala bez posla, i to baš u vrijeme kada gradonačelnice iz HNS-a. Ponekad treba samo upotrijebiti običnu logiku  da se vidi da stvari ne stoje onako kako se predstavljaju, veli Sakač, napominjući da je prije otkaza ocjenjena ocjenom "ne zadovoljava" od  gradonačelnice Goranke Štefanić.

U prilog tome da nije projekt HNS-a, navodi i to da se, nakon što je ostala bez posla u Varaždinskim Toplicama,  javila na natječaj u jednoj manjoj općini u Varaždinskoj županiji, čiji je načelnik  iz HNS-a, no iako je prošla pismeno testiranje, ipak nije primljena, već je natječaj ponovljen i izabrana je osoba koja je bila uz nju na prvom testiranju.

- Gradonačelnica Goranka Štefanić  tužila me i Službeničkom sudu. No neosnovano pa sam dobila pet sporova. Svi sporovi su bili u moj korist i dokazali da sam nepravedno izgubila posao i egzistenciju., ukazuje.

Sadašnja gradonačelnica Dragica Ratković, kako dodaje, trebala je postupiti po odluci Upravnog i Visokog upravnog suda, ali to nije učinila.

- Nije me vratila na posao pročelnice i nije mi isplatila sve zaostale plaće. U vezi toga nije nikad nikome odgovarala. Nakon što nije ništa učinjeno prema odlukama i presudama navedenih sudova, tužila sam Grad Varaždinske Toplice Općinskom sudu da mi se isplate zaostale plaće. Iako zakon jasno govori da je trebalo dosuditi isplatu zaostalih plaća za razdoblje za koje je  tražena isplata, do toga nije došlo. Dostavila sam i mišljenje Ministarstva Uprave koji govori u moju korist, ali ona je prekinula postupak. Žalbu sam dostavila Županijskom sudu, navodi Sakač.

Za vrijeme same rasprave na Općinskom sudu, kako ukazuje, njezinoj je odvjetnici i sutkinji odvjetnik grada gosp.  Šebijan uručio negativnu ocjenu za njezin rad od strane sadašnje gradonačelnice Dragice Ratković, i to za 2015. godinu.

-A u 2015. godini radila sam na mjestu pročelnice, a sadašnja gradonačelnica radila je u tom vremenu na radnom mjestu komunalnog redara  gdje je uglavnom cijelo vrijeme  bila na bolovanju.  Isto tako Dragica Ratković, nakon Odluke Višeg službeničkog suda koji je u donesen u moju korist, pokreće postupak pred Upravnim sudom gdje tuži Viši službenički sud, što je presedan u hrvatskoj sudskoj praksi, jer je donio navedeno rješenje u moju korist. Upravni sud ponovno donosi rješenje u korist Višeg službeničkog suda tj. u moju korist. Dragica Ratković se na tome ne zaustavlja i žali se Visokom Upravnom sudu tužeći Viši službenički sud. I tu presudu gubi. Visoki upravni sud donosi rješenje u korist Višeg službeničkog suda, tj. u moju korist, napominje.

 U međuvremenu je završen spor na Upravnom sudu kojem se žalila radi negativne ocjene kojom ju je ocijenila Dragica Ratković. I taj sudski spor je okončan presudom u njezinu korist, no Ratković koristi mogućnost žalbe te je uputila žalbu Visokom upravnom sudu, koji je već dva puta donio odluku o njezinom predmetu.

-Uglavnom,  dobila sam osam sporova protiv Grada Varaždinskih Toplice, ali još uvijek nisam niti isplaćena niti vraćena na svoje radno mjesto. Bivša gradonačelnica, osim što me ocijenila negativnom ocjenom, ocrnila me  gdje je stigla da prikrije sve što mi je do sada nepravedno učinjeno. Iako sam dugo gradila karijeru i bila na puno odgovornih funkcija, od tada već pet godina javljam se na sve natječaje, ali posao u struci nisam dobila. Nakon svega Gradski vijećnik Nenad Posavec izjavljuje da sam politički dobila posao. Ova izjava "ne pije vodu", ukazuje Sakač, napominjući da je pokušala preko odvjetnika razgovarati s Dragicom Ratković o sporazumnom rješenju jer je samohrana majka s dvoje djece i prošli su težak put ovih pet godina, ali nije bilo sluha od strane gradonačelnice pa se obratila nekoliko puta i Gradskom vijeću u kojem su samo četiri člana Gradskog vijeća imali socijalnu osjetljivost te shvatiti u kojem se položaju nalazi njezina obitelj, za razliku od ostalih članova iz HSLS i HDZ-a.