Robert Vugrin bit će na čelu varaždinskih Reformista Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Robert Vugrin bit će na čelu varaždinskih Reformista

VV | 30.4.2020. u 11:20h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto kako je županijska organizacija Reformista, neposredno prije izbijanja ove korona krize, provela svoje unutarstranačke izbore na nivou Varaždinske županije. Izabrano je novo vodstvo te je za predsjednicu županijske organizacije izabrana Natalija Martinčević, a Valerija Paljak i Željko Bedeković za potpredsjednike. 

Valerija Paljak istaknula je kako je u stranci aktivna od samog osnivanja stranke.

- Moje političko djelovanje počinje dolaskom Reformista na političku scenu. Aktivna sam od osnivanja stranke, djelujući najprije u svom Sračincu pa preko predsjedavanja županijskim Interesnim odborom žena do dobivanja povjerenja na nedavnim unutarstranačkim izborima županijske organizacije. Političku pozornost na sebe usmjerila sam na prošlim lokalnim izborima, kada sam sa timom političkih entuzijasta i istomišljenika, Reformista, bila kandidatkinja za načelnicu općine i ostvarila u postotcima i vijećničkim mandatima najbolji lokalni rezultat naše stranke. Na idućim lokalnim izborima najavljujem i stepenicu više, dakle, osvajanje izvršne vlasti u Sračincu - istaknula je Paljak, inače ravnateljica OŠ Petrijanec.
Željko Bedeković, novi potpredsjednik županijske organizacije Reformista, svoj politički put započeo je 2013. godine kad se kandidirao za člana mjesnog odbora Donje Poljane te postao predsjednik tog mjesnog odbora.
- Na sljedećim izborima 2017. godine kandidirao sam se za člana Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica te sam postao član Vijeća i predsjednik Kluba vijećnika Narodne stranke Reformisti gdje brojimo ukupno tri člana. Kroz ovaj izborni period koji je pred nama etablirat ćemo se kao jedina prava stranka sjevera, jedini pravi zastupnici svih građana sjevera koji se ne opterećuju ideologijama i podjelama već isključivo i samo projektima. Investicijski „boom“ koji je doživjela Varaždinska županija upravo pod vodstvom trojice Reformista koji čine izvršnu vlast Varaždinske županije pravi je pokazatelj da je naša stranka kadrovski spremna preuzeti odgovornost i za mnoge jedinice lokalne samouprave - istaknuo je.

Na pitanje novinara tko će biti predsjednik gradske organizacije Reformista, s obzirom da je trenutno Martinčević na čelu županijske i gradske organizacije, predsjednica županijskih Reformista je poručila da će to biti Robert Vugrin.

- Što se tiče gradske organizacije Reformista, dat ću ostavku na tu funkciju. Nismo mogli imati Skupštinu, zbog aktualne situacije, no planirano je da to bude Robert Vugrin, on će biti v.d. i to ćemo napraviti tijekom ovog tjedna - najavila je.

Dodala je kako su izbori za gradsku organizaciju Reformista, odnosno izbori po jedinicama lokalne samouprave uvijek treću nedjelju u svibnju, što znači da će biti za godinu dana.

 

Označeno u