Renata Potočnik kandidatkinja za zamjenicu ludbreškog gradonačelnika

vv | 9.3.2017. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradski odbor Gradske organizacije SDP-a Ludbreg donio je jednoglasnu odluku da će kandidatkinja za zamjenicu ludbreškog gradonačelnika biti Renata Potočnik.

- Mi u SDP-u vođeni smo ljubavlju prema našemu gradu. Smatram da je gradonačelnik Dubravko Bilić napravio kvalitetan posao i u tom pravcu želimo da se naš grad i dalje razvija. Pokazali smo i dokazali da imamo inicijativu i kreativnost, da smo radišni i smjeli. Svaki naš već odrađeni uspjeh, olakšava nam planove za budućnost. Vjerujem da možemo naš mali grad učiniti još većim - pojasnila je Renata Potočnik, rođena Ludbrežanka, nekadašnja rukometašica, svojedobno i najbolja sportašica Ludbrega.

Nakon završene osnovne škole, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, obrazovanje je nastavila u varaždinskoj gimnaziji, a potom je upisala Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu gdje je i diplomirala kao bacc. informatike. Osim formalnog obrazovanja, uložila je puno truda u poslovno osposobljavanje pa se tako između ostaloga izvrsno služi i s dva strana jezika. Poslovnu karijeru je započela u jednoj ludbreškoj tvrtci gdje je bila angažirana na raznim razvojnim projektima, uglavnom orijentiranima na izvozne poslove tvrtke. Od 2005. godine zaposlena je u međunarodnoj tvrtci sa sjedištem u Prelogu gdje radi kao voditelj prodaje.

Članica je Gradskog vijeća Grada Ludbrega od 2009. godine, a od 2015. godine je i predsjednica istog. U dva mandata obnaša i funkciju predsjednice Odbora za proračun i financije Grada Ludbrega. Uz poslovni i politički angažman uspješno vodi i razvija OPG koji se bavi uzgojem oraha.

- Izbor Renate Potočnik je i potpora gradnji ravnopravnog SDP-a muškaraca i žena koji zajedno žele činiti Hrvatsku boljom, a kako zemlju tako i grad čine ljudi. Nama u SDP-u na prvom su mjestu građani. Dokazali smo to politikom koju smo provodili posljednje gotovo četiri godine. Grad je živi organizam koji stalno raste, nikada ne staje ni posustaje i hrani se uspjesima i dobrim rezultatima svojih građana, ostvarivanjem njihovih najboljih potencijala i kreativnih ideja i zato nema vremena za pauze i odmore. Pokazalo se kroz određeni period koji pratimo da je u Grad Ludbreg investirano preko 400 milijuna kuna od strane poduzetnika. Ove godine se također priprema nekoliko većih investicija u iznosu od 150 miijuna kuna i to će biti one koje investitori većim dijelom povlače iz različitih europskih fondova i na taj način rješavaju investicijska ulaganja. Grad Ludbreg je protekle godine zajedno s partnerima uložio preko 150 milijuna kuna u različite strukturne ili bilo kakve druge projekte. Ulagali smo u komunalnu infrastrukturu ali i u poboljšanje standarda na svakom drugom nivou, primjerice u kulturi i školstvu. To je smjer koji želimo i dalje razvijati naš grad. Kroz kampanju nećemo obećavati neostvarivo već ćemo i dalje ostati realni u našim ciljevima. A opet podsjećam da se mnogima i sanacija odlagališta otpada činila nerealnim ciljem no danas imamo novi simbol Ludbrega - zaključio je Dubravko Bilić, aktualni ludbreški gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.