Reformisti: U centru Varaždina rastu "drva" ambrozije

V.V. | 18.8.2016. u 16:22h | Objavljeno u Aktualno

Najraširenija biljka koja uzrokuje zdrastvene probleme alergičarima u svom je punom cvatu. Od peludne alergije uzrokovane biljkom ambrozija pati oko 12% stanovništva, što je više od 5.000 alergičara. No očito je da odgovorni Upravni odjel kao i grad Varaždin ne mari za tu činjenicu.

Nemar i nebriga čak i na parcelama koje su u vlasništvu Grada Varaždina:

Ne samo da se po okolnim i prigradskim mjesnim odborima ne vodi računa o uklanjaju ove štetne biljke, pa čak i na posjedima koji su u vlasništvu Grada a na koje su upozorili Reformisti 7. mjesnog ogranka Biškupec, već u samom centru Varaždina rastu doslovno "drva" ambrozije.

Kod atomskog skloništa u Zagrebačkoj ulici, točnije iza zgrade Zagrebačka 73, koje je pod upravljanjem Centra za civilnu zaštitu, ne vodi se nikakva briga oko uređenja samog prostora pa je rezultat toga šikara ambrozije koja u punom cvatu. Žalosna je činjenica da je Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam upozorio građane za uklanjanje ambrozije u trenutku kad je već cvatnja počela, te je itekako zakasnio u svojoj velikoj brizi.

Sama činjenica da su se s ovim problemom od 2001. godine uspješno " borili" članovi Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Varaždinske županije, a ove godine im je to onemogućeno zbog kako se navodi "nedostatne" dokumentacije prilikom javljanja na javni natječaj, više je nego smiješna. U borbi s ambrozijom koja je trebala biti na obostranu korist članova Udruga hrvatskih branitelja i građana, pobijedila je administracija ali na štetu građana Grada Varaždina i članova Udruga kojima je to bila radna terapija.

Revoltirani građani javljaju se predsjednicima Vijeća mjesnih odbora i mole za pomoć, no unatoč brojnim zahtjevima upućenim u Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam i njihove su ruke vezane jer se po istima ne postupa.

Dok alergičari pate zbog zdravstvenih problema, dok građani negoduju razočarani odgovornim službama, gradske vlasti ne poduzimaju ništa da riješe ovakve probleme, koji ne iziskuju velike novčane izdatke već samo brigu za svoje građane.