Reformisti traže hitno postavljanje usporivača prometa uz pješački prijelaz u ulici Frana Kurelca

Varaždinske vijesti | 27.5.2016. u 15:45h | Objavljeno u Aktualno

Već dugi niz godina na Banfici postoji problem u ulici Frana Kurelca koje je iznimno prometna, vozači često voze neprilagođenom brzinom i ne zaustavljaju se na pješačkom prijelazu koji se nalazi neposredno uz V. Osnovnu školu. 380 učenika koji u školu dolaze upravo ulicom Frana Kurelaca izloženi su opasnosti, što je jedan od najvažnijih razloga zašto ovaj problem traži hitno rješavanje odnosno postavljanje usporivača prometa uz pješački prijelaz.

Ovaj problem do sada se nije uspio riješiti zbog prebacivanja odgovornosti s Vijeća mjesnog odbora na Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam i obrnuto. Kako je prezentirano, problem je bio u sakupljanju potpisa vlasnika kuća koji žive uz navedeni pješački prijelaz.

Vijećnici Narodne stranke – REFORMISTI pokrenuli su inicijativu, sakupili navedene potpise i predali zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam za hitnim rješavanjem problema.

Na potpisnu listu potpisao se i ravnatelj V. osnovne škole koji u potpunosti podržava inicijativu Reformista.

"Od velike je važnosti da se usporivači prometa postave uz pješački prijelaz koji svakodnevno koristimo, posebno zato jer je u pitanju sigurnost djece koja ovim putem svakodnevno idu u školu, stoga od Grada i nadležnog Upravnog odjela očekujemo hitnu reakciju i rješavanje problema", ističu vijećnici Narodne stranke – REFORMISTI 6. mjesnog odbora Banfica