Reformisti postali dijelom Europske demokratske stranke

D.P./Varaždinske vijesti | 1.7.2016. u 10:31h | Objavljeno u Aktualno

Narodna stranka – REFORMISTI pridružila se Europskoj demokratskoj stranci, grupaciji u Europskom parlamentu, koja je dio ALDE grupe (Alliance of Liberals and Democrats fro Europe Group).

Reformisti su pristupili ovoj grupaciji na Vijeću EDP-a koje je održano u Ateni, gdje je Predsjedništvo EDP-a prihvatilo zahtjev Reformista za učlanjenjem u EDP.

Reformisti koje su predstavljali Radimir Čačić, Natalija Martinčević, Alenka Košiša Čičin-Šain i Monika Begović izrazili su svoje stajalište o tome kako Europska unija treba jačati da bi se osnažila i sigurnost njezinih članica.

Natalija Martinčević, potpredsjednica Reformista i članica delegacije na vijeću Europske demokratske stranke u Ateni izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su Reformisti jednoglasno primljeni u članstvo Europske demokratske stranke. Martinčević smatra da će se sudjelovanjem Reformista u ovoj europskoj parlamentarnoj grupaciji ojačati pozicija Hrvatske, što će rezultirati i učinkovitijim promoviranjem i ostvarenjem hrvatskih interesa u Europskom parlamentu.