Reformisti pokrenuli peticiju za saniranje neuređenog prostora oko VTC-a

Varaždinske vijesti | 26.4.2016. u 17:08h | Objavljeno u Aktualno

Na inicijativu Reformista 3. mjesnog ogranka Varaždin pokrenuta je peticija za saniranje neuređenog prostora oko Varaždinskog trgovačkog centra (VTC) čiji je investitor tvrtka Stanoing d.o.o. u stečaju. Sporni objekt koji stoji nedovršen sa zapuštenim okolišem nalazi na području 3.mjesnog odbora Grada Varaždina, točnije unutar blokova zgrada Zagrebačke ulice 53,55,57 i Kozarčeve ulice 26.

Izrazito opasni otvoreni šahtovi koji prekriveni su samo drvenim paletama te su izrazito opasni za sve pješake i stanare okolnih zgrada, nepokošena trava i ambrozija u ljetnim mjesecima koja ponekad doseže i do jedan metar visine u kojoj se razmnožavaju razne štetočine, te hrpe smeća nagomilane oko VTC-a samo su neki od problema koji narušavaju normalan život stanara okolnih zgrada, ali i predstavljaju veliku opasnost za djecu koja se tamo svakodnevno igraju. Vanjske požarne stepenice otvorene su te se djeca unatoč upozorenjima roditelja penju i do najvišeg kata ove zgrade. Prije mjesec dana bili smo svjedoci požara koji se dogodio u jednom od šahtova koji se nalaze na prostoru VTC-a.

Inicijativom Reformista 3. mjesnog ogranka želi se potaknuti Grad Varaždin da preuzme odgovornost za rješavanje ovog problema s obzirom na situaciju investitora tvrtke Stanoing d.o.o. u stečaju. Predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak (Reformisti) još je 6. listopada 2015. godine uputio zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam vezano za sanaciju nekih od gore navedenih problema. Brigu o sigurnosti građana, smatraju Reformisti, Grad Varaždin bi trebao staviti na prvo mjesto.

„Smatramo da je vrijeme da Grad Varaždin preuzme odgovornost za ovaj problem, te da se našoj djeci i stanarima okolnih zgrada osiguraju sigurni uvjeti za normalnu svakodnevnicu. Prikupili smo više od 200 potpisa građana te ćemo ih predati odgovarajućim službama u Gradu Varaždinu i nadam se da će prepoznati važnost sanacije ovog prostora i postupiti po istima“, istaknuo je Nenad Koščak, predsjednik Reformista 3.mjesnog ogranka i predsjednik Vijeća 3.mjesnog odbora Grada Varaždina.

Potpisi građana prikupljani su putem info štandova, a veliku podršku dali su i stanari okolnih zgrada koji se s ovim problemom bore od 2007.godine kada je započela gradnja sporne zgrade.

Podršku ovoj akciji dalo je i vodstvo Reformista na čelu s predsjednikom stranke i saborskim zastupnikom Čaćićem, a posebnu podršku 3.mjesnom ogranku dala je potpredsjednica Reformista i gradska vijećnica Grada Varaždina Natalija Martinčević.

Galerija slika