Reformisti: "Epidemiologa" Pataftu ne zanimaju bolesnici već Zakon o kaznenom postupku

VV | 1.12.2020. u 19:05h | Objavljeno u Aktualno

Osim gradskih predstavnika Reformista, javili su se i županijski, a oni su svoje kritike usmjerili prema Davoru Patafti na čije je pitanje o šatorima jučer, gradonačlnik Ivan Čehok odgovarao.

<<Reformisti: Potpuno pogubljeni gradonačelnik je izgubio moralno pravo da govori o zdravlju>>

<<Čehok na aktualnom satu: Županijski stožer se po meni potpuno pogubio>>

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"„Epidemiologa“ Pataftu ne zanimaju bolesnici već Zakon o kaznenom postupku koji su predložili Reformisti i temeljem kojeg će konačno biti presuđen.

Ulaziti u bilo kakvu raspravu s gospodinom Pataftom nakon niza objeda, neistina i podmetanja je ispod razine ozbiljne političke stranke ili pojedinca, ali ionako je izvor njegovih frustracija negdje drugdje, a ne u šatorima.

Potpuno je jasno da je silna nervoza kod Čehoka i Patfte krenula istovremeno s upućivanjem u proceduru Izmjena i dopuna Zakona o kaznenom postupku temeljem kojih otezanje sa suđenjima i donošenjima presuda više neće biti moguće.

Samo da podsjetimo proces u kojem su Čehok i Patafta nepravomoćno presuđeni na zatvorsku kaznu, trajala je 8 godina u prvom stupnju, a na pravomoćnu presudu čeka se već 2,5 godine.

Što se pak tiče iznenadne  „velike brige“ o građanima gosp. Patafta ukoliko već želi voditi brigu o nekome može početi sa svojim zaposlenicima.

I na kraju, razumijemo da tandemu Čehok – Patafta „gori pod petama“. Izmjene Zakona su u proceduri, smeće nije riješeno, integralna nagodba još nije dobila odobrenje pa i financijsko namirenje dolazi u pitanje, a lokalni izbori se bliže. Stoga razumijemo njihovu nervozu i nezadovoljstvo ali samo podsjećamo da im za to nije kriv Čačić."