Reformisti: Čačić nije govorio o iznosima do sada ugovorenih projekata

I.D./Varaždinske vijesti | 9.4.2016. u 14:57h | Objavljeno u Aktualno

Nakon reagiranja Brune Hranića na jučerašnju konferenciju za novinare Radimira Čačića, Reformisti Varaždinske županijske organizacije se obratili novim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Žao nam je što je gospodin Bruno Hranić potpuno pogrešno informiran o sadržaju konferencije za medije Narodne stranke - REFORMISTI održane 08. travnja 2016.
Radimir Čaćić najavio je posjet svim gradonačelnicima i načelnicima u Varaždinskoj županiji upravo iz razloga da se upozna sa svim planovima, programima i projektima gradova i općina te da kao saborski zastupnik i član Odbora za gospodarstvo te Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije pomogne u realizaciji istih i mogućoj pripremi novih projekata.

Čačić nije govorio o iznosima do sada ugovorenih projekata, već je na novinarsko pitanje je li upoznat da postoje pripremljeni projekti na razini županije u iznosu od 33 miliuna kuna rekao da ukoliko je to istina, u što je izrazio ozbiljnu sumnju, to je apsolutno nedovoljno. U tom kontekstu se općina Vidovec uopće nije spominjala, a ovaj primjer je pokazatelj koliko jedna kriva, a potencijalno i zlonamjerna interpretacija, može stvoriti krivu sliku.

Slažemo sa s gospodinom Hranićem da se treba raditi za vrijeme cijelog mandata i kao što znamo, mandat Čačića kao saborskog zastupnika je upravo počeo. On je samo za prvu godinu najavio tri kruga obilaska gradova i općina. Isto tako, njegovi rezultati kao ministra u Račanovoj Vladi i svega što je napravljeno upravo za našu županiju su poznati, kao što su i poznati rezultati iz svega deset mjeseci mandata u prošloj Vladi. Samo da podsjetimo da su upravo na ultimativni zahtjev Čačića promijenjene statističke jedinice kojima je i hrvatskom sjeveru omogućeno da do 2030. koriste fondove Europske unije, a što im je ugovorom koji je potpisala HDZ-ova Vlada bilo onemogućeno. Što se tiče naše županije, udvostručena je hidro renta koja je značajno podigla proračune naših općina, ugovoreno je 98 milijuna kuna obnove i izgradnje trafostanica i elektro naponske mreže, te je za našu županiju osiguran najveći dio od ukupno 400 milijuna kuna ulaganja u izgradnju i obnovu cesta. Što se tiče projekata izgradnje škola i dvorana za Čačićeva mandata kao župana u Općini Vidovec dograđene su škole u Vidovcu i Nedeljancu, a i dvorana u Osnovnoj školi Tužno izgrađena je po modelu JPP-a.

Najava posjete i razgovora sa gradonačelnicima i načelnicima je jedna pozitivna inicijativa sa željom da se omogući jači i bolji razvoj svih mjesta u našoj županiji, pa vjerujemo da će ju kao takvu prepoznati i gospodin Hranić, te da će sastanak biti plodonosan i s ciljem ostvarenja zajedničkog cilja a to je bolji i kvalitetniji život naših građana.

Vezane vijesti:

Hranić: Po Čačićevom modelu JPP-a 33 mil. eura ne bi bila dovoljna za dva vrtića

Čačić:"Imali smo loše vodstvo i naš je problem što smo to uspjeli i nadmašiti"