Radimir Čačić Foto: Krešimir Đurić

Radimir Čačić uoči lokalnih izbora: HDZ u našoj županiji nema šanse

VV/N1 | 7.5.2021. u 12:54h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan Radimir Čačić je još jednom jučer gostovao u N1 Studiju uživo gdje je komentirao aktualna događanja uoči lokalnih izbora, uoči jučerašnjeg koalicijskog sastanka te rekao da neće potezati temu o sposobnosti ministara jer je o tome već sve rekao, javlja N1 na svojoj web stranici.

- Sve sam o tome rekao i objasnio da onaj dio koji nema političke pameti, uglavnom je na razinama koje nisu ministarske jer ministri tu pamet imaju. A što se tiče nesposobnosti, naveo sam na kojim razinama, a što se tiče smjena, to će premijer rješavati - objasnio je Čačić te se dotaknuo i inicijative za opoziv Vilija Beroša.

- Opozicija ima pravo tražiti opoziv. Sigurno može bolje, ali daleko od toga da ga treba smijeniti. Te sitne igre, idemo u lokalne izbore, treba prisustva, opozicija radi svoj posao - istaknuo je Beroš.

Nakon toga je krenuo o predstojećim izborima u svojoj županiji. Istaknuo je da HDZ u Varaždinskoj županiji nema nikakve šanse i da premijer to dobro zna. No, smatra da nema ništa sporno u davanju podrške kandidatima na lokalnim izborima jer i on to radi. Komentirajući “žetone” Čačić je rekao da se on u tu kategoriju ne može ubrajati.

- Samo mi navedite slučaj gdje sam ja nešto rekao pa povukao, odmah ću izaći iz poitike - rekao je Čačić.

Osvrnuo se i na situaciju sastanka Zdravka Marića s poduzetnikom Milenkom Bašićem.

- Taj isti Bašić mi se najavio u stranku, došao, nisam znao o kome je riječ. Predstavio se i jasno mi rekao i napisao mi u SMS-u: Prijatelje nagrađujemo, a s neprijateljima se znamo obračunati. I to kad sam ga potjerao van iz ureda. Taj SMS sam otišao na policiju prijaviti. Bašić je na sve strane pokušavao, negdje je uspijevao, a negdje manje. Nema ništa loše u tome da ministar razgovara s velikim investitorom. Što bi tu bilo loše? Svatko tko je sudjelovao u kriminalu, treba odgovarati, ali prozivati svakoga tko je s tom osobom došao u kontakt u vrijeme kad nitko nije pomišljao da je kriminalac, to nema smisla - rekao je Čačić.