Prvi varaždinski HDZ-ovac kritizirao nacionalni Stožer civilne zaštite Foto: VV arhiva; Facebook

Prvi varaždinski HDZ-ovac kritizirao nacionalni Stožer civilne zaštite

Varaždinske vijesti | 29.4.2020. u 16:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Damir Habijan, presjednik varaždinskog HDZ-a, na svom je Facebook profilu komentirao odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite o održavanju treninga za sportaše.

- Ova objava je pomalo subjektivna. Međutim, odluka Nacionalnog i lokalnih stožera oko održavanja treninga, fizičkih aktivnosti na otvorenom je zbunjujuća, diskriminatorna, ali i neživotna - napomenuo je Habijan.

- Naime, treninzi nogometaša su dozvoljeni, neovisno o kategorizaciji športaša. S druge strane, treninzi drugih ekipnih sportova (koji nisu I. ili II. kategorija vrhunskih športaša) nisu dozvoljeni. Nemam ništa protiv nogometa (jednostavno nije moj tip sporta), ali kako objasniti dvostruka mjerila. Primjerice, tenis je problem radi teoretskog kihanja u lopticu, ali kako onda (teoretski) nije problem igranje istom loptom u nogometu? - pojasnio je svoje mišljenje Habijan.

- Nadalje, dopušteno je okupljanje do najviše 5 osoba na jednom mjestu. Ali, kako onda nije dopušten primjerice vođeni trening do 5 osoba na otvorenom gdje svaka osoba ima svoj rekvizit (šipka, bučice, utezi)? U to isto vrijeme dopuštene su procesije šetača uz Dravu i roštiljanje - dodao je.

- Nemam ništa protiv misa, ali mi nije jasno kako se iste mogu održati neovisno o broju ljudi u crkvi, ali problem je ako najviše pet osoba (sukladno odlukama Stožera) želi održati trening na otvorenom uz propisanu udaljenost. Razumijem da su ovo nove okolnosti i nova vremena te je teško propisati sve potencijalne situacije, međutim ove mjere koje se odnose na treninge, fizičku aktivnost, su dijametralno suprotne s nekim drugim mjerama, odnosno potpuno neživotne i nelogične - zaključio je Habijan.

Označeno u