Hrast o gradskom zelenilu

| 14.6.2016. u 08:04h | Objavljeno u Aktualno

Iz Hrasta se se oglasili priopćenjem vezanim uz neredovito održavanje zelenih površina na području grada Varaždina koje prenosimo u cijelosti:

Prolazeći kroz više kvartova našeg lijepog grada nemoguće je ne uočiti veliku visinu trave na zelenim površinama. Ne mogu se oteti dojmu da unazad nekoliko mjeseci, pa čak slobodno mogu reći i godina, građani mogu uočiti da se zelene površine u gradu ne održavaju redovito. Sigurno da ne možemo znati u čemu je problem, moguće je u organizaciji gradske tvrtke Parkovi, nedostatku ljudstva ili nedostatku mehanizacije.

Građani grada Varaždina zaslužuju ljepše uređeni grad i ono još važnije, a to je zdravlje. U ovo doba godine velike su koncetracije peludi od raznih trava i neredovitim održavanjem zelenih površina ugroženo je zdravlje naših sugrađana koji imaju problema s alergijama. Izražavam zabrinutost i apeliram na gradsku tvrtku Parkovi da bolje organiziraju održavanje zelenih površina kako bi građani i turisti koji dolaze u grad uživali u šetnji.

Ovom prilikom htio bi još jednom skrenuti pozornost na problem nezaštićenih i nedovršenih zgrada u Grabanicama, na koji sam upozoravao još prije godinu dana. Završila je nastavna godina i opet će puno djece biti oko zgrada. Zanima me što se mora dogoditi da bi netko reagirao? U gradu mi je rečeno da su upozorili na problem, no investitor i izvođač radova nisu napravili ništa. Apeliram i pozivam sve institucije koje mogu da reagiraju kako bi se zaštitila naša djeca, u protivnom će građani morati uzeti stvar u svoje ruke i poduzeti sve kako bi se problem što prije riješio.

Krunoslav Burek, predsjednik GO Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku