Andrej Plenković Foto: Krešimir Đurić

Premijer o Zadru i Čehoku: Neka se mediji počnu malo baviti i oporbom

VV | 24.6.2020. u 15:09h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem posjetu u Varaždinu, premijeru Andrej Plenković već polako vježba svoje debatske sposobnosti uoči parlamentarnih izbora pa je tako odgovorio i na optužbu oporbe Živog zida zašto se nije odlučio na samoizalociju nakon što je bio u društvu Novaka Đokovića i ostalih zaraženih tenisača na Adria Touru u Zadru, s obzirom da Živi zid vjeruje da se upravo ovim potezom neodlaska u samoizolaciju potvrđuje da je cijela epidemija koronevirusa zapravo izmišljotina onih na vlasti preko cijelog svijeta pa tako i u Hrvatskoj.

- To je samo svojstveno takvoj stranci. Sigurno je laž da ima preko 9 milijuna zaraženih u svijetu i stotine tisuća umrlih. Neka pogledaju SAD ako već ne vjeruju Hrvatskoj. Neka budu još glasniji i neka još artikuliraju te teze i siguran sam da će hrvatski građani to tolerirati. Nisam ništa pametnije očekivao od te ekipe - rekao je Plenković koji je se ipak testirao kao i njegova cijela obitelj na koronavirus, a rezultati testa bili su ipak na kraju negativni.

- Još jedanput ponavljam. Budući da nije bilo bliskog kontakta i što su rastumačili svi epidemiolozi te zavod za javno zdravstvo ta tema je apsolvirana. Da je to netko na drugačiji način interpretirao, to jest da je to bio zaista bliski kontakt onda bih drugačije postupio. Bitno je osloniti se na mišljenje stručnjaka, epidemiologa, a ne slušati političke aktiviste i nadriliečnike iz oporbe, jer njihov stav je nebitan. Za razliku od toga da propitkujete mene, jer mislim ste našli jednu fotografiju na kojoj se ja rukujem s nekim kroz cijelu ovu kampanju, bilo bi dobro da malo propitkujete kako se grle i rukuju čelnici oporbe - objasnio je Plenković.

Također je odgovorio i na pitanje zašto u Varaždinu sudjeluje u koaliciji s Ivanom Čehokom, gradonačelnikom Varaždina koji je pravomoćno prvostupanjski osuđen za kazneno djelo.

- To je suradnja na lokalnoj razini koja nam je svima poznata. Taj proces traje godinama i vidjet ćemo kakva će biti krajnja odluka suda u ovom slučaju. To je nešto što vi znate bolje nego ja - rekao je