Predsjednik Mladeži HDZ-a Martijanca Čokor: "Zbog investicija u općini, sve više mladih u HDZ-u" Foto: Foto: HDZ Varaždinske županije

Predsjednik Mladeži HDZ-a Martijanca Čokor: "Zbog investicija u općini, sve više mladih u HDZ-u"

VV | 27.7.2019. u 12:19h | Objavljeno u Aktualno

Ivan Čokor izabran je za predsjednika Mladeži HDZ-a Općine Martijanec, a izabrani su i članovi Općinskog odbora: Renato Kežman, Valentina Kovačić, Nikola Somina i Dalibor Višnjić te Nadzornog odbora: Nikola Jagić, Petar Kuzmić i Maja Vitez.

Novoizabrani predsjednik Ivan Čokor naglasio je da se velik broj mladih, zahvaljujući investicijama koje se provode na području Općine Martijanec odlučio pridružiti HDZ-ovoj Mladeži te je istaknuo želju za uključivanjem što je moguće više mladih u stranačke aktivnosti.

- Član sam HDZ-a već pet godina i nikada nisam vidio toliko investicija na području svoje općine kao što vidim danas, kada je HDZ na vlasti. Nakon gotovo pola stoljeća obnavlja se OŠ Martijanec, počela je energetska obnova i dogradnja. Višemilijunska ulaganja s državne razine osjete se i u našoj općini. Osim izgradnje vrtića, za koji je Vlada Republike Hrvatske osigurala 7,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja, obnove cesta, čišćenja vodotoka i kanala, u pripremi je i projekt Hrvatskih voda Aglomeracija Ludbreg, u vrijednosti 240 milijuna kuna. Također, zahvaljujući radovima HEP-a u Madaraševcu, električna će energija biti kvalitetnija i sigurnija na zadovoljstvo mještana i poduzetnika. Projekt koji ide je i projektiranje biciklističke staze Martijanec - Hrastovljan, postavljanje preostale led rasvjete u ulicama po naseljima i projektiranje parkinga ispred crkve u Martijancu s centralnim trgom. Mještanima je osiguran i besplatan tečaj engleskog jezika. Sve su te investicije privukle mlade, koji su se pridružili našoj Mladeži kako bi i oni dali svoj doprinos rastu Općine Martijanec, olakšavanju života svojim mještankama i mještanima i okupljanju mladih ljudi, kako bi zajedno stvarali pravedan i dostojanstven život za sve u Općini - istaknuo je Čokor.

Predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Tin Jurak istaknuo je da je Mladež HDZ-a oformljena brojnim jedinicama lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

- U Varaždinskoj županiji Mladež HDZ-a oformljena je u čak 21 jedinici lokalne samouprave, od njih 28. U svih šest gradova i u 15 općina! Ni jedna organizacija mladih u našoj županiji to nema. No, mi nećemo tu stati. Oformit ćemo Mladež i u preostalih sedam općina jer u svakom kraju naše županije ima mladih ljudi koji prepoznaju rad naše stranke, kako na državnoj i županijskoj razini, tako i na razinama gradova i općina. Upravo će zahvaljujući HDZ-ovoj Vladi, od početka 2020. biti potpuno ukinut porez na dohodak za mlade do 25 godina, a za mlade od 26 do 30 godina biti će smanjena porezna stopa za 50%. Zahvaljujući većim poreznim rasterećenjima proizaći će veće plaće za mlade, koje treba zadržati u Hrvatskoj da svojim kvalitetama doprinose razvoju svojih općina i gradova. Pozivam mlade u Općini Martijanec da se pridruže ovoj Mladeži i da se vrijednim radom zajedno zalaži za rast i razvoj zajednice u kojoj žive, a zajedno ćemo se zalagati da se članovima Mladeži na lokalnim izborima otvori mogućnost preuzimanja veće odgovornosti na lokalnim razinama - rekao je Jurak.

 

Označeno u