Potresi u HSS-u, Beljan: "Podrška otvorenom pismu Piraka i zahtjevu da Beljak podnese ostavku" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Potresi u HSS-u, Beljan: "Podrška otvorenom pismu Piraka i zahtjevu da Beljak podnese ostavku"

VV | 22.1.2020. u 20:15h | Objavljeno u Aktualno

- Isprika nas HSS-ovaca hrvatskom narodu na izjavi našeg predsjednika "Da Udba nije likvidirala dovoljno emigranata". Prema statutu HSS-a ta ista emigracija sačuvala je kontinuitet stranke između drugog svjetskog rata i domovinskog i ima 116 godina postojanja. Izjava da je ta ista emigracija kriva za rat 1991. godine podložna je kazni i sudskom procesu koji bi se mogao i pokrenuti. Puniša Račić kao agent srpske Vlade bio je predvodnik UDBE i učinio je politička ubojstva Đure Basančeka. Pavla Radića i Stjepana Radića. Krešo Beljak je financijski stabilizirao HSS s 5 saborskih zastupnika, a našao ju je u velikim problemima koje su ostavili prethodnici glavni tajnik Stanko Grčić. Damir Bajs i drugi. Sudska presuda preko 2 milijuna kuna za "Masline u Dalmaciji", prodali su kuću u Londonu, a onda otišli. Sličnu priču s neozbiljnim vođenjem financija sada isti ljudi vode u jelovarsko-bilogorskoj županiji. Obveza: 140 milijuna kuna, prvi kredit bolnice 90 milijuna kuna, drugi kredit bolnice 107 milijuna kuna, završetak dvorana, glazbene škole suda novih 50 milijuna kuna, očekujemo i tu bankrot. No, politika "obijanja" auta i izloga ne vodi nikuda - poručio je Ivan Beljan, zamjenik predsjednika HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije, potpredsjednik HSS-a Bjelovar i HSS-ov član Županijske skupštine. i dodali kako daju maksimalnu podršku otvorenog pisma Dinka Piraka i zahtjevu da Krešo Beljak podnese ostavku na funkciju predsjednika, ali da i ostane član HSS-a.

Pirak: Da, i dalje ću prozivati Beljaka, ukoliko će izjavljivati ovakve gluposti

- Krešo Beljak do sada radio je također političku likvidaciju visokih dužnosnika HSS. realno je očekivati i ponovni pokušaj likvidacije Dinka Piraka iz HSS-a te ostalih nezadovoljnih HSS-ovaca. Političku podršku dobivamo iz većine naših županijskih organizacija HSS-a od Iloka do Konavala, ali i od drugih stranaka iz lijevog i desnog bloka naravno bez radikalne ljevice i stranke Damira Bajsa. Očekujemo financijsku stabilnost prihoda i rashoda HSS-a, te odvajanje od SDP-a i HDZ-a. te vođenje samostalne politike i pronalazak trećeg puta za hrvatski narod koji viđeno iz zadnjih izbora grčevito traži - poručio je Ivan Beljan, zamjenik predsjednika HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije, potpredsjednik HSS-a Bjelovar i HSS-ov član Županijske skupštine.

Označeno u