Posjetom seniorima lepoglavski SDP-ovci obilježili Dan starijih osoba

Varaždinske vijesti | 2.10.2016. u 14:33h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija SDP-a Lepoglava tradicionalno obilježava Međunarodni dan starijih osoba raznovrsnim aktivnostima, a ove su godine odlučili posjetiti svoje starije sugrađane i kroz "čašicu" iskrenog razgovora provesti vrijeme s njima.

Prigodne poklone svojim je sugrađanima predao predsjednik Foruma seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Stjepan Špiranec, a u subotnjem obilježavanju Dana starijih pridružili su mu se i članica Gradskog odbora Foruma seniora Josipa Rudec te predsjednik Gradske organizacije Hrvoje Kovač.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.

Premda su pokloni bili simbolične naravi, najveći poklon koji su lepoglavski SDP-ovci poklonili svojim starijim sugrađanima svakako su bili posjeta i razgovor jer se više puta potvrdilo kako je onaj ljudski oblik druženja, aktivnog slušanja i kvalitetnog provođenja vremena s osobom daleko vrjedniji od bilo kakvog materijalnog poklona.

- Uvažavanje i razumijevanje starijih temelj je svakog razvijenog društva. Svim našim starijim Lepoglavčankama i Lepoglavčanima, uz najljepše želje i puno zdravlja, čestitam Međunarodni dan starijih osoba - čestitka je, koju je, povodom Međunarodnog dana starijih osoba uputio predsjednik Foruma seniora Stjepan Špiranec.