Podružnice Domovinskog pokreta na sjeveru zemlje: "Vratit ćemo poštenje u politiku" Foto: Ilustracija/Domovinski pokret

Podružnice Domovinskog pokreta na sjeveru zemlje: "Vratit ćemo poštenje u politiku"

VV | 2.12.2020. u 19:43h | Objavljeno u Aktualno

Domovinski pokret osnovao je svoje podružnice u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a osnivačka skupština održana je jučer u Čakovcu.

Za predsjednika podružnice Međimurske županije izabran je student Tin Hrgović. Dopredsjednici su Kristijan Vrbanec, Zoran Čižmešija, Mladen Obadić, Alen Pancer, Mario Kostanjevac i Martin Đud, a za rizničarku je izabrana Nevenka Leček. Magistar prometa Darko Novoselec bit će predsjednik podružnice Varaždinske županije, dok su za dopredsjednike iziabrani Ronald Ređep, Darko Bregović, Marica Perak, Nikola Biškup, Lidija Zdelar i Slavko Vuradin, a rizničar Goran Matijašić.

- U današnje vrijeme teško je naći i prostor i organizirati ljude. Nadam se da će Domovinski pokret ucrtati u obje ove županije jednu novu mogućnost, da, nakon duopola HDZ-a i SDP-a, ponudimo političku opciju koja bi uistinu mogla nešto napraviti na korist svih žitelja ove dvije vrijedne i dragocjene hrvatske županije - rekao je Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskog sabora koji je bio na osnivačkoj skupštini. .

Darko_Novoselec.jpg

Predsjednik međimurske podružnice Hrgović istaknuo je kako je student druge godine Pravnog fakulteta u Zagrebu, a dolazi iz Male Subotice.

- 'Drago mi je što smo u teškim epidemiološkim uvjetima omogućili da prijatelji iz Varaždinske županije mogu održati svoju skupštinu u Čakovcu. Imamo osnovano već nekoliko ogranaka, nekoliko je u pripremi, sve više ljudi nam dolazi iz dana u dan, to je potvrda da smo na pravom putu. Bit ćemo spremni za lokalne izbore, istaknut ćemo kandidate koji nude promjenu i siguran sam da će to birači prepoznati i nagraditi - rekao je Hrgović, a njegov kolega iz Varaždinske županije, predsjednik varaždinske podružnice Novoselec je istaknuo kako Domovinski pokret u Varaždinskoj županiji "udara" temelje kako stranka koja će vrtiti moral i poštenje u politiku.

- Ovdje smo da damo i obol ovim novim vjetrovima koji pušu na našoj političkoj sceni. Domovinski pokret će ponuditi rješenja na sva aktualna pitanja koja se sada javljaju. Neće biti lako na tom putu, založit ćemo se da to odradimo najbolje što možemo - poručio je Novoselec.

Osnivanj_VZ_1.jpg

Označeno u