Plenković: Damir Habijan imat će moju punu podršku za gradonačelnika Foto: Krešimir Đurić

Plenković: Damir Habijan imat će moju punu podršku za gradonačelnika

| 6.12.2016. u 13:31h | Objavljeno u Aktualno

- Ukoliko Gradski odbor HDZ-a grada Varaždina odluči da je kandidat za gradonačelnika gospodin Habijan, ukoliko ima podršku županijske organizacije, ja sam siguran da će imati i moju podršku i vodstva stranke te ću mu poželjeti uspjeh na izborima u svibnju - odgovorio je danas u Varaždinu premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković na pitanje hoće li dati podršku Damiru Habijanu na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je jutros u Varaždinu i prisustvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Naglasio je kako je grad Varaždin, kao i županija te sjeverozapad Hrvatske izuzetno važan motor razvoja čitave zemlje.

- U duhu politike partnerstva između Vlade RH i svih jedinica lokalne i područne samouprave, došao sam s porukom ohrabrenja, porukom suradnje oko svih projekata koji se tiču razvoja gospodarstva, infrastrukture, obrazovanja, turizma i kulture koja je osobito važna u Varaždinu, gradu koji je bio i glavni grad Hrvatske. Tako da želim da na zajednički način pristupimo rješavanju otvorenih pitanja koja postoje - naglasio je Plenković dodavši kako će sva ministarstva koja mogu pomoći njihovom rješavanju biti angažirana jednako u svim dijelovima Hravtske, neovisno o tome tko je na vlasti na razini županije ili grada.

- Kao predsjednik Vlade imam jednaku obavezu i dužnost brinuti o svim hrvatskim županijama, a što se tiče suradnje, ključno je da radimo na dobrobit Hrvatske - zaključio je Plenković. 

Hoće li na predstojećim lokalnim izborima dati podršku predsjedniku GO HDZ-a Grada Varaždina Damiru Habijanu što se tiče kandidature za gradonačelnika, Plenković je odgovorio kako će Habijan imati njegovu punu podršku ukoliko istakne svoje kandidaturu. 

Ja sam predsjednik stranke koja poštuje vlastiti statut, a statut nalaže da o takvim temama po načelu supsidijarnosti i teritorijalne nadležnosti odlučuju gradske organizacije u konzultacijama sa županijskom organizacijom, a i u politčkom procesu dogovora sa srdišnjicom. Ukoliko Gradski odbor HDZ-a grada Varaždina odluči da je kandidat za gradonačelnika gospodin Habijan, ukoliko ima podršku županijske organizacije, ja sam siguran da će imati i moju podršku i vodstva stranke te ću mu poželjeti uspjeh na izborima u svibnju - naglasio je Plenković.