Lepoglava: Na javnom natječaju prodane nekretnine u gradskom vlasništvu Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Na javnom natječaju prodane nekretnine u gradskom vlasništvu

Varaždinske vijesti | 28.5.2021. u 11:07h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem raspisanog i provedenog javnog natječaja za prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu, Grad Lepoglava je prodao 11 nekretnina ukupne površine 3.800 četvornih metara.

Uglavnom je riječ o građevinskom i poljoprivrednom zemljištu koje su otkupili najpovoljniji ponuditelji koji su se javili na navedeni natječaj raspisan krajem travnja ove godine.

- Nekretnine prodane putem navedenog javnog natječaja nekretnine su koje je Grad Lepoglava dobio temeljem postojećeg Zakona o nasljeđivanju, a nakon smrti građana koji nisu imali nasljednike. Ne želeći da te nekretnine stoje neiskorištene i da Gradu stvaraju nepotrebne troškove održavanja, ponudili smo ih na prodaju tako su da ih mogli otkupiti građani i pravne osobe koji će ih održavati odnosno koristiti. Na taj smo način dobili određena sredstva koja smo ugradili u naš proračun odnosno u programe i projekte koje provodimo s ciljem razvoja našeg Grada, smanjili smoodljev sredstava iz proračuna koje smo trošili za njihovo održavanje, ali i omogućili građanima da dođu do nekretnina koje će koristiti, koje neće biti neiskorišten potencijal – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da je ovo jedan od primjera odgovornog ponašanja Grada Lepoglave.

Početne kupoprodajne cijene nekretnina utvrđene su u visini tržišne vrijednosti nekretnina sukladno procjenama ovlaštenog sudskog vještaka.

Označeno u