Petra Pokec kandidatkinja za gradonačelnicu Ludbrega, Mirko Herenčić za zamjenika

V.V. | 4.3.2017. u 10:29h | Objavljeno u Aktualno

Predsjedništvo HNS-a Podružnice Ludbreg donijelo je jednoglasnu odluku da će kandidatkinja za gradonačelnicu biti Petra Pokec, a kandidat za zamjenika Mirko Herenčić.

Na spomenutoj sjednici predsjedništva, koja se održala u petak 3. ožujka, prisustvovao je i zamjenik župana Alan Košić, a među ostalim, raspravljalo se i o aktualnim događanjima na političkoj sceni.

Mladen Žunko, v.d.predsjednika HNS-a Podružnice Ludbreg je pak predstavio plan aktivnosti, koje bi se trebale realizirati u narednom razdoblju, odnosno prije lokalnih izbora.

Inače, odluka o samostalnom izlasku HNS-a na izbore u Ludbregu donesena je prije nešto više od tjedan dana. HNS-ova lista za Gradsko vijeće će se pak sastaviti u narednih desetak dana, odnosno nakon razgovora s predsjednicima ogranaka. Zanimljivo je da su i Petra Pokec i Mirko Herenčić do sad najmlađi kandidati za gradonačelicu i zamjenika Ludbrega.

Ujedno je Petra Pokec i prva žena koja kreće u izbornu utrku za gradonačelničku poziciju.

-Cilj nam je našem Ludbregu pružiti još veće mogućnosti, a građanima Ludbrega osigurati još bolji i lakši život. Želimo da naše znanje, snaga i volja budu pokretači za ostvarenjem plana za novi i još bolji Ludbeg. Namjera nam je i da mladima vratimo vjeru u politiku. Svjesni smo svih događanja na političkoj sceni, ali i čvrsto vjerujemo da se stvari mogu preokrenuti na bolje, kako na državnoj razini, tako i na lokalnoj, u našem Ludbregu. Nama su svi građani Ludbrega jednako bitni, kako oni iz Centra svijeta, tako i oni iz prigradskih naselja – rekli su Petra i Mirko, koji će uskoro predstaviti i svoj program.

- HNS-u su građani uvijek bili na prvom mjestu, a kroz naš program idemo za ciljem da svima osiguramo jednake šanse za osobni i poslovni razvoj. Vjerujemo da u tome i uspijevamo, a naš je stav, i od toga nikad nećemo odstupiti, da politika postoji zbog građana, a ne obrnuto. Politika ne smije biti alat za nečiju osobnu promocijom ili ostvarivanje nekakvih ciljeva koji ne doprinose boljitku građana. Petra Pokec i Mirko Herenčić su nova generacija, ne samo HNS-a, nego i cijele političke scene, a njihova mladost i snaga donijet će i nove ideje i nove promjene na bolje - poručuju iz HNS-a.

Označeno u