Davor Patafta Foto: Ivan Agnezović

Patafta o konkretnoj mjeri: Ukinut ćemo prirez i osigurati besplatne vrtiće svima

Sponzorirani članak | 5.5.2021. u 10:04h | Objavljeno u Aktualno

Znate li da mi Varaždinci u gradski proračun uplaćujemo čak 14 milijuna kuna prireza?

- Prirez ćemo ukinuti jer je to najsveobuhvatnija mjera koja zahvaća najveći dio Varaždinaca, taj će novac ostati obiteljskim kućnim budžetima, a krajnji je cilj povećanje prosjeka plaća. Osim toga, strani investitori itekako analiziraju stopu prireza jer im je to mjerilo rada lokalne samouprave. Pa tko bi želio investirati u grad koji se financira na način da svako malo posegne u novčanike svojih građana - rekao je gospodarstvenik i nezavisni kandidat za gradonačelnika Davor Patafta.

Varaždin je jedini grad koji umjesto gospodarstva ili turizma, razvija zaraze. I to na samom ulazu u grad, gdje se nalazi eko bomba.

- Varaždinci i Varaždinke imaju najmanju plaću u Hrvatskoj, a sve zato jer se Gradom upravlja na način – uzmi ljudima i krpaj rupe u proračunu. Tako bi Grad znao voditi i mali Ivica. Umjesto toga planiramo osloboditi najveći gospodarski potencijal Varaždina – Brezje. Da je bilo pameti, tamo su se pred 15 godina mogle izgraditi tvornice, imali bi preko 3000 zaposlenih na tom mjestu i gospodarstvo bi punilo proračun. Bili bi konkurentniji, imali bi veći standard i ne bi bilo nikakve potrebe da se plaćaju prirez, vrtići i visoke režije, posebice gradskim tvrtkama koje bi trebale biti na usluzi građanima, a ne profiteri. Zadnji je čas da se to promijeni - kaže Patafta.

- Imamo lijep grad, imamo puno potencijala za razvoj i gospodarstva i turizma… No, ono što je najbitnije, imamo vrijedne ljude. Mi smo zaista kraj vrijednih i radišnih ljudi. I ti ljudi zaslužuju biti zadovoljni, kao što Varaždin zaslužuje biti bolji grad – rekao je Patafta.

Davor Patafta je jedini kandidat koji ne živi od politike, odreći će se službenog auta i plaće gradonačelnika, a ta sredstva utrošit će kako bi osigurao besplatne vrtiće svima.

- Čim preuzmemo kormilo grada, na jednoj od prvih sjednica Gradskog vijeća donijet ćemo odluku o besplatnim gradskim vrtićima za svu djecu. Svaka nam je obitelj bitna, svaku obitelj želimo ojačati i podići joj standard - istaknuo je Patafta.