Patafta: Izuzet ću se iz glasanja oko točaka povezanih s ugovorima koje sam potpisao kao poduzetnik

Napisao/la: -

Uoči današnje sjednice varaždinskoga Gradskog vijeća, njegov potpredsjednik i vijećnik Davor Patafta uputio je dopis kolegama, članovima ovog predstavničkog tijela, osvrćući se na jednu od anonimnih elektroničkih poruka koju su dobili, ali i šire.

O osobi koja se nije u stanju potpisati u e-mailu prijetnji i zastrašivanja, kako naglašava, puno govore njegova djela i njegov način rada.

- O zlonamjernosti dostavljenog maila govori i činjenica da se tvrdi u prvoj rečenici da bi se mogli na vijeću “blagosloviti” ugovori koji su jednom sudu u Zagrebu “nepravomoćnom” presudom sporni (  i koja tek je predmet kontrola i žalbi na Vrhovnom sudu Rh ) . Istovremeno u dostavljenim materijalima je vidljivo ako ja znam čitati da se navedeni ugovori “raskidaju” i ugovorne strane vraćaju što su dobile tako da osobe koje zastrašuju i ponovno stvaraju konstrukcije i strahove nisu očigledno ni pročitale navedene materijale ili ih žele lažno prikazati. Ako  pak im je ta presuda i stav tog suda toliko bitan i ključan zašto onda javno ne podrže neka rješenja iz materijala da se upravo po toj presudi ( i još povoljnije od te presude za grad) rješava problem baliranog otpada kao i drugi ugovori koje je navedeni sud na kojeg se oni pozivaju ocijenio ispravnim, pita Patafta.

U dopisu moli predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana (HDZ) da „instituciju gradskog vijeća zaštiti od različitih prijetnji i zastrašivanja od strane bivšeg odvjetnika Grada i Udruge u kojoj je isti odgovorna osoba.

-Po važećim zakonima nitko (a poglavito ne bivši odvjetnik Grada) nema pravo štampati i distribuirati te promovirati materijale sa slikama gradskih vijećnika, te pisati na njima na prikazani način da su “grobari grada Varaždina” i slično u trenucima kada isti raspravljaju o problemima koje je i on proizveo. Dodatno, na težini ovakvim zastrašivanjima daje činjenica da je aktualna tema rješavanje dugogodišnjeg problema baliranog otpada na vodozaštitnom području u Brezju, gdje su nadležne institucije inspekcije i Ministarstvo zaštite okoliša utvrdile veliku štetu u okolišu i potrebno uklanjanje zbog bitne sanacije vodozaštitnog područja. Ne treba podsjetiti da je isti bivši odvjetnik Grada šest godina isti problem više pravno komplicirao nego ga konstruktivno rješavao (potvrđeno stavovima i odlukama Visokog trgovačkog suda i Vrhovnog suda RH), navodi Patafta.

Svima je jasno, kako naglašava,  da je u pravnoj državi svatko nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno.

-Nitko ne može (to bi trebalo biti jasno i bivšem odvjetniku Grada koji je te struke i odgovorna osoba u predmetnoj Udruzi) da na ovakav ili slični način ništa predbacivati, a poglavito ne osoba čijih već na desetine konstruiranih tvrdnji i stavova su sudovi i nadležna državna tijela odbacili.   O točnosti tvrdnji i stavova navedenog bivšeg odvjetnika grada rekli su suci: 5 suca Vrhovnog suda, 3 suca Visokog trgovačkog suda , 3 suca županijskog suda u Zagrebu, sudac Varaždinskog trgovačkog suda, DORH i USKOK u odbačajima kaznenih prijava, USKOK 2018 godine...Zašto se njima nije kao svojoj struci javno suprotstavio, pita Patafta te ukazuje da o želji udruge naziva “Varaždin bez smeća” da nešto naprave u svezi rješavanja baliranog otpada “puno govori činjenica da nisu do sada dali nikakav konstruktivan pravno/ekološki provediv koncept odnosno prijedlog kako riješiti balirano smeće (otpad) na vodozaštitnom području u Brezju, što je u suprotnosti i sa njihovim statutom zbog čega su se udružili i osnovali“.

Na kraju, navaljuje i da neće glasovati o spornim prijedlozima.

-Ja kao sto sam uvijek do sada isticao ću se izuzeti iz glasanja oko točaka povezanih s ugovorima koje sam potpisao kao poduzetnik prije desetak godina kada nisam bio gradski vijećnik ali istovremeno ću uvijek jer je to moja dužnost argumentiranim reakcijama ukazati na neistinite tvrdnje i zlonamjerne konstrukcije koje procjenjujem da su na štetu Grada Varaždina, navodi potpredsjednik Gradskog vijeća.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.