Pa zar neki misle da je Čehok idiot? Ne, to nije ni slučajno!

| 23.3.2021. u 21:13h | Objavljeno u Aktualno

Tehnološki park Varaždin, uz Fakultet organizacije informatike i privatne poduzetnike, nedvojbeno je najzaslužniji što  Varaždin sve jače kreće od radno intenzivne prema IT i drugoj, suvremenoj industriji. To je tako, priznali li ne.

Međutim, neke nacionalne medije to uopće ne zanima, sudeći prema izvještajima koje su objavili nakon posjete predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića varaždinskom inkubatoru uspješnih poduzeća.

Gotovo ni riječi o proširenju, milijunskim ulaganjima, radnim mjestima koje je generirao proteklih godine Tehnološki park…

Umjesto toga, u prvi plan stavili su na spornu „investiciju“ od oko 3.000 kuna!?

Da, dobro ste pročitali – tri tisuće kuna!

Naime, tko zna (sve) zašto, neke je više od postignuća Tehnološkog parka zanimalo kako to da je Alen Runac, direktor Parkova, nedavno poslao letak zahvale za pravodobne uplate naknada za grobna mjesta na kojem je i njegova fotografija. I to baš sada kada je  HDZ-ov kandidat za varaždinskoga gradonačelnika, što je prvi ukazao SDP.

Nema sumnje, Runcu to nije trebalo, ali vjerojatno ga malo ponijelo, što ga, naravno, uopće ne opravdava te bi tih 3.000 kn trebao nadoknaditi.

Međutim, kamo li sreće da su ti letci najveći problem u Varaždinu i primjer kako ne treba raditi.

A upravo to bi se moglo zaključiti nakon izvještaja o tome da je, primjerice varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok sasuo Plenkoviću da  „HDZ u Varaždinu može pobijediti samo ako glasuju mrtvi“?

Nije da se od Čehoka ne može svašta čuti pa i ovo na račun HDZ-a (iako mu je cijelo vrijeme obilato i nedokučivo ide na ruku - zbog sitnih sinekura umotanih u navodni javni interes?), ali da bi tako nešto izjavio pred čelnikom stranke iz koje su neki za koje se smatra, opravdano ili ne, da imaju u džepu vrh pravosuđe?

Pa zar neki misle da je Čehok idiot? Netko tko je dobio tolike izbore, i još s optužnicm, to nije ni slučajno!

Čehok, uz ostalo, ima i iznimnu socijalu inteligenciju koja ga čini superiornim i nema šanse da je pred visokim gostom izrekao staru, lokalnu dosjetku, i to još neposredno pred finale svoje pravosudne kalvarije zbog sumnje, odnosno preispitivanje nepravomoćne presude prema kojoj je oštetio gradski proračun za milijune kuna, skupa s uvaženim potpredsjednikom Gradskog vijeća Davorom Pataftom, koji ima istančani osjet kada su u pitanju krupne, milijunske odluke.

Međutim, danas nije bilo ni riječi o milijunima ulaganja ili bilo čega drugog. Važnije su tisuće kuna, kao da se opet potvrdila stara izreka da kad se nešto radi, treba raditi na veliko...

U takvom medijskom ozračju i čudnovatoj politici svoje stranke, jedino je Runac smoga snage i ukazao da u Varaždinu HDZ nije bila u izvršnoj vlasti 20-ak godina tijekom koji su se  nagomilali uistinu ogromni problemi, a ne tiskanje letaka i tome slično, iako ni to nije primjerno.

-I nemojmo zaboraviti tko je vodio Grad Varaždin kad su se ti problemi nagomilali: HNS, SDP i Ivan Čehok, jasna je bio Runac, dodavši: bez snažne potpore središnje vlasti  nema rješavanja tih problema ni ozbiljnog razvoja Grada Varaždina!

Teško je potonje osporiti (što ne znači da zajednički jezik nužno može naći samo jedan), ali pitanje hoće li se to i šire shvatiti, ukoliko se nastavi kao do sada isticati da je par tisuća kuna i slično veći problem nego odluke koje za sobom nose milijune ili čak desetke milijune kuna. I to još uz potporu s nacionalne razine!?

Međutim, hoće li se imati pamet, hrabrosti i poštenja tome reći dosta, dok još ima vremena, ako uopće ima?

Sve bi moglo biti jasnije već u petak…