Osnovni odbori za branitelje te domovinsku sigurnost HDZ-a Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 22.10.2019. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

U tijeku su konstituiranja stručnih odbora Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

- To su stručna radna tijela koja okupljaju stranačke i nestranačke stručnjake iz svih sfera društva: od gospodarstva, financija, poljoprivrede, znanosti i kulture, preko športa, zdravstva i socijalne skrbi do informatizacije, sigurnosti, zaštite okoliša, prometa - piše u priopćenju HDZ-a.

Tako su u ponedjeljak osnovana dva stručna odbora – Odbor za branitelje i Odbor za domovinsku sigurnost. Uz velik odaziv članstva izabrani su predsjednici ova dva odbora. Odbor za branitelje vodit će Ivo Loborec, a Odbor za domovinsku sigurnost brigadni general Željko Dvekar.

Na nacionalnoj razini, kao i u 20 županijskih organizacija HDZ-a i Gradskoj organizaciji HDZ-a Grada Zagreba, djeluje 21 stručni odbor, a stručni odbori djeluju i na razini gradskih i općinskih organizacija HDZ-a. Uz sudjelovanju u kreiranju politika HDZ-a i predlaganju načina njihovog provođenja, djelovanje u odborima predstavlja mogućnost i onim članovima i simpatizerima HDZ-a koji dosad nisu bili politički afirmirani da iskažu svoje sposobnosti, stručnost i znanje te da postanu prepoznatljivi široj javnosti i postupno se izgrade za buduće pozicije u politici i društvu - navode.

Označeno u