Općina Gornji Kneginec: Potpisana koalicija šest stranaka, kandidat za načelnika Goran Kaniški

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.4.2017. u 14:15h | Objavljeno u Aktualno

U petak, 21. travnja u prostorijama Društvenog doma u Turčinu potpisan je koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske seljačke stranke (HSS), Demokratske kneginečke stranke (DKS), Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i Pokreta za uspješnu Hrvatsku-HRAST.

Navedeno je kako je cilj koalicije nastaviti stabilan razvoj Općine Gornji Kneginec te stvaranje pozitivnog ozračja i ostvarivanje trajnog napretka Općine Gornji Kneginec uz podupiranje sudjelovanja svih građana i pravnih subjekata u radu Općine, temeljeno na načelu djelovanja za opće dobro.

Koaliciju su ispred navedenih stranaka potpisali predsjednici Anđelko Mihalić, Robert Đuranec, Damir Keretić, Ivan Medved, Tomislav Čukli i glavni tajnik Hrasta Dominik Klemenčić, a koalicijskim sporazumom utvrđeni su zajednički kandidati za načelnika i njegovog zamjenika, te način kandidiranja lista kandidata za izbor vijećnika u Općinskom vijeću.

Kandidat za načelnika koalicije HDZ-HSS-DKS-HSU-HSLS-HRAST je dosadašnji načelnik Goran Kaniški iz HDZ-a, a kandidat za njegovog zamjenika biti će Robert Đuranec iz HSS-a.

U ime vodeće stranke koalicije obratio se predsjednik općinske organizacije HDZ-a Anđelko Mihalić koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Općine Gornji Kneginec, te istaknuo kako Goran Kaniški kao općinski načelnik uživa potporu cjelokupnog članstva stranke, te se zahvalio HSS-u i DKS-u na uspješnoj koaliciji u proteklom mandatu.

Nazočnima se obratio i predsjednik HSS-a Robert Đuranec koji se zahvalio svim dosadašnjim koalicijskim partnerima na odličnoj suradnji, te nove članice koalicije pozvao na zajedništvo u radu za boljitak svih građana Općine Gornji Kneginec.

Prije samog čina potpisa koalicije, nazočnima se obratio i zajednički kandidat za općinskog načelnika Goran Kaniški koji je predstavio predizborni program, te se zahvalio na velikoj podršci nazočnim predstavnicima šest političkih stranaka.

HDZ će za izbor vijećnika u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec samostalno kandidirati listu kandidata, a HSS, DKS i HSU zajednički će zasebno kandidirati svoju listu kandidata, s time da će nakon izbora izabrani vijećnici s te dvije liste ponovo zajedno činiti vladajuću većinu u Općinskom vijeću.

Označeno u
Galerija slika