Oglasio se i vijećnik D. Mladenović: ako mogu koncerti i utakmice, zašto ne bi i sjednica išla uživo?

MGA/VV | 12.7.2020. u 15:28h | Objavljeno u Aktualno

Nakon SDP-ova Nevena Bosilja i gradski vijećnik Denis Mladenović oglasio se na društvenim mrežama negodujući protiv toga da se sjednica Gradskog vijeća u petak održi online.

Prenosimo njegov post koji je objavio pod naslovom R.I.P. VARAŽDIN.

- Drage sugrađanke i sugrađani, imam prije svega ljudsku, a zatim i moralnu obavezu obavijestiti Vas o nadolazećem događaju, a to je sljedeća sjednica varaždinskog Gradskog vijeća na kojoj će se odlučivati o budućnosti i životu vas, vaših obitelji i djece u našem Varaždinu.

Na zakazanoj online sjednici, koja će se održati 17. srpnja., prema zasad šturim informacijama, planira se zaduženje u enormnom iznosu od najmanje stotinjak pa do skoro dvjestotinjak milijuna kuna, a koje ćemo otplaćivati i na kraju isplatiti svi mi zajedno, narednih, teških i nestabilnih godina.

Smatram da se o ishitrenom rješenju, koje treba dokazati, objasniti i prezentirati u prvom redu tehničkim, pravnim a zatim i ekonomskim uporištem, mora RASPRAVITI uživo, a ne na online sjednici, što samo još jednom potvrđuje samovolju onih koji žele žurno donijeti ovakve potencijalno opasne i loše odluke za građane Varaždina.

Ono što ću osobno učiniti narednih dana je obavijestiti nadležne i odgovorne službe i institucije, sve državne medije, a kolege gradske vijećnike pozvati na bojkot najavljene sjednice i press konferenciju uživo na varaždinskom Korzu. Ako mogu ljudi na utakmice, koncerte..onda može i nas 25 vijećnika održati sjednicu na otvorenom i "potući se" argumentiranom raspravom za budućnost našeg grada. Ili ćemo biti kukavice i grad p(r)odanih duša? Ovoga nema nigdje u svijetu. Sramota. - poručuje Mladenović.