Obljetnica HDZ-a: "Koja je politička opcija učinila u ovih 31 godinu više za našu županiju od nas?!" Foto: Ilustracija/Facebook Anđelko Stričak

Obljetnica HDZ-a: "Koja je politička opcija učinila u ovih 31 godinu više za našu županiju od nas?!"

VV | 20.2.2021. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

- Na današnji dan prije 31 godinu u varaždinskom kazalištu osnovan je HDZ tadašnje Općine Varaždin, a osnivačkoj skupštini je 1990. godine prisustvovao i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman - objavio je saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak na svojim Facebook stranicama.

Iako zbog pandemije koronavirusa i važećih epidemioloških mjera velika obljetnica neće biti obilježena svečanošću, Stričak se osvrnuo na sve što su prošli u posljednjih 31 godinu.

- Upravo pod vodstvom HDZ-a, ostvareni su svi bitni ciljevi: stvorena je samostalna, suverena, međunarodno priznata država, izvojevana je pobjeda u Domovinskom ratu, ispregovaran je ulazak u euroatlantske asocijacije, NATO savez i Europsku uniju. Sada poduzimamo sve za sigurnost naših građana, očuvanje radnih mjesta, rast standarda (plaća i mirovina), izgradnju društvene i komunalne infrastrukture, rast gospodarstva, brigu o zaštiti okoliša... Na lokalnoj razini, u našoj Varaždinskoj županiji, unazad pet godina pokrenuli smo investicijski ciklus u vrijednosti dvije milijarde kuna. Nikad nije bilo toliko investicija i ulaganja u zdravstvo, školstvo, zaštitu okoliša, cestogradnju, vodoopskrbu, elektroopskrbu. Često se pitam koja je to politička opcija ikad učinila više za našu županiju od nas - HDZ-a!? - napisao je Stričak.

Označeno u