NS Reformisti: Čačić u dvije od svojih 15 minuta napravi više od HNS-a tijekom cijelog radnog dana Foto: Narodna stranka Reformisti

NS Reformisti: Čačić u dvije od svojih 15 minuta napravi više od HNS-a tijekom cijelog radnog dana

VV | 2.7.2020. u 18:32h | Objavljeno u Aktualno

Predizborna kampanja se zakuhtava, ostalo je svega tri dana da građani odluče kome će povjeriti svoj glas za Hrvatski sabor, a tenzije rastu između Hrvatske narodne stranke i Narodne stranke - Reformisti. Nakon međusobnih optužbi, Reformista da je HNS prevario birače koalicijom s HDZ-om, dok je HNS odgovorio protukritikom Čačića da je jedan od najskupljih političara u Hrvatskoj jer kako je sam jednom ustvrdio da kao župan Varaždinske županije radi svega 15 minuta dnevno. U novom priopćenju, Reformisti uzvraćaju novom kritikom HNS-a da je su Čačićeve i dvije minute na poslu proizvele više rezultata od čitavog dana koji HNS-ovi predstavnici provedu na poslu. Objavu za javnost prenosimo u cijelosti:

"Povodom sedme obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju i objavljenih izvješća Ministarstva financija o rezultatima pojedinačnih Županija u tom razdoblju, svaki građanin lako može provjeriti sljedeće podatke:

• od 1.07.2013.-1.07.2017. u vrijeme mandata župana Štromara (HNS), Varaždinska županija ugovorila je četiri milijuna kuna europskog novca, odnosno prosječno jedan milijun kuna godišnje
• od 1.7.2017.-1.7.2020. u tri godine Varaždinska županija je pod vodstvom župana Čačića (Reformisti) ugovorila dodatnih 820 milijuna kuna, dakle 273,33 milijuna kuna godišnje

Jednostavna računica pokazuje da su župan Radimir Čačić (Reformisti) i njegov tim Reformista (Paljak, Vugrin, Martinčević) 273.33 puta djelotvorniji u svom mandatu, što, kad se pretvori u radno vrijeme, govori da je skromne kapacitete župana Štromara i njegovih zamjenika (Kišića SDP, Košića HNS), Čačić precijenio kada je rekao da oni rade 15 minuta dnevno.

Sve to što su oni bili u stanju napraviti tijekom cijelog radnog dana u okviru svojih radnih sposobnosti on napravi za nepune 2 minute, a ne za 15 minuta kako je prvobitno rekao.

Iz rezultata, a on iznos 820 milijuna kuna u tri godine, potpuno je jasno da je preostalo vrijeme župan Čačić koristio da bi realizirao doatne projekte za građane ove Županije. Dakle, jasno je da postoje gotovo beskonačne razlike u sposobnosti i radnoj energiji između tadašnjeg župana Štromara i župana Radimira Čačića. Sve to je dokazivo i sigurni smo da će građani to prepoznati u nedjelju na izborima."