Nikola Žganec Foto: VV arhiva

Nikola Žganec: "Načelnik Igor Kos obmanjuje javnost"

Varaždinske vijesti | 1.2.2020. u 08:44h | Objavljeno u Aktualno

Reagirajući na tekstove objavljene na portalu i u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti, predsjednik Općinskog vijeća općine Beretinec Nikola Žganec poslao nam je demanti koji se odnosi na izjavu načelnika općine Beretinec Igora Kosa.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, sukladno Vašoj objavi na web stranici Varaždinskih vijesti (29. Sij 2020., 13:00h) te u tiskanom izdanju (broj 3917), šaljem demanti na objavu sljedećeg naslova:
(tiskano izdanje) KOS: Žganec dobiva čak 2.500 kuna bruto po satu!
(web objava) Burno u beretinečkom Općinskom vijeću: Kome treba i koliko smanjiti naknadu?

Demanti se odnosi na izjavu načelnika Igora Kosa koji iznosi neistinu o visini satnice predsjednika općinskoga Vijeća. Ovdje se radi o mjesečnoj naknadi u visini 1.300 kn neto i kao takva postoji od 2013. godine.

Ovom neistinom omalovažava se moj rad kao predsjednika Općinskog vijeća koji po Statutu i Poslovniku (članak 12) ima znatno širi djelokrug rada i samu odgovornost prema tom radu. Cijena rada se nikako ne može tumačiti samo kroz sate održane sjednice.

Načelnik zna vješto manipulirati ljudima, ali očito ne zna opis poslova predsjednika Vijeća i na koji način se izračunava vrijednost nečijeg rada. Što je žalosno! Mjesečna naknada za predsjednika Vijeća je uvedena upravo kada je predsjednik bio Matija Kefelja, njegov sadašnji zamjenik, koji je u to vrijeme primao i veći iznos (bruto 2.410,74 kn mjesečno). Proračunski manjak za 2019. godinu će biti oko 2 milijuna kuna, što je također jedan od razloga zbog kojeg sam predložio smanjenje naknada, ali načelnik i zamjenik se nisu htjeli odreći niti jedne kune. Upućujem i novinare da pogledaju njihove imovinske kartice, načelnik Igor Kos i tamo mnogo toga nije proučio, s mnogo čime nije upoznat, ne zna i sl. Odnosno da prouče Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Povjerenstva koje je 20. rujna 2019. godine pokrenulo postupak protiv dužnosnika Igora Kosa, općinskog načelnika Općine Beretinec.

Predsjednik vijeća Općine Beretinec
Nikola Žganec"