Natalija Martinčević

Natalija Martinčević ponovno na čelu varaždinskih Reformista

M.P./Varaždinske vijesti | 12.3.2016. u 10:55h | Objavljeno u Aktualno

Natalija Martinčević, dosadašnja predsjednica varaždinskih Reformista, na jučerašnjoj je izbornoj skupštini Reformista Gradske organizacije Varaždin sa 135 glasova ponovno izabrana na tu funkciju.

Za potpredsjednike su izabrani Darko Detelj sa 124 glasa i Saša Novoselec sa 122 glasa. Izbornoj skupštini nazočilo je ukupno 139 delegata, a glasanje je bilo tajno.

Predstavivši rad GO od osnutka u prosincu 2014., Martinčević je navela da su članovi bili iznimno aktivni te u godinu dana organizirali više od 70 druženja s građanima na kojima su predstavljali programe i projekte stranke te proveli brojne humanitarne akcije, razna edukativna predavanja, tribine o energetskoj učinkovitosti, tribine o novostima u poljoprivredi kao i mnoge predizborne skupove i prigodna druženja. Također, osnovan je i iznimno aktivan Interesni odbor žena te kao jedina stranka u gradu i Interesni odbor umirovljenika. Na 11 konferencija za medije i sa 27 priopćenja očitovali su se o svim važnim gradskim, županijskim i nacionalnim temama.

Također, Martinčević je podsjetila da su na izborima za Vijeća mjesnih odbora Reformisti dobili 22 posto glasova građana, odnosno 32 vijećnička mandata čime su se pozicionirali kao najjača politička opcija u gradskim mjesnim odborima. Na parlamentarne izbore Reformisti su izašli samostalno, van blokova HDZ-a i SDP-a, te u gradu Varaždinu dobili podršku od 11,18 posto što je zbog pojave MOST-a bilo manje od očekivanog, ali je ipak omogućilo da Varaždin u Saboru bude zastupljen preko zastupnika Reformista.

- Na današnjoj izbornoj skupštini izabrali smo ljude koji su se do sada iskazali kroz rad, angažman i predanost prema ciljevima i programima stranke. S vodstvom stranke koje smo danas izabrali, sljedećih godinu dana pripremat ćemo i prezentirati našim građanima konkretne programe i projekte za naš Varaždin s ciljem preuzimanja pune odgovornosti za vođenje ovog grada nakon lokalnih izbora sljedeće godine - istaknula je Martinčević, koja je i potpredsjednica stranke.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI i saborski zastupnik Radimir Čačić, potpredsjednik Reformista Petar Baranović, članovi nacionalnog predsjedništva Darko Hrenić i Robert Hirc, predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije Tomislav Paljak i brojni članovi županijskog predsjedništva.

Nakon Izborne skupštine održana je izložba fotografija "jednogodišnji rad Interesnog odbora žena kroz fotografiju" koju su organizirale i na taj način predstavile svoj rad članice Interesnog odbora žena Gradske organizacije Varaždin.