Mladi SDP-a družili se s umirovljenicima i počastili ih mandarinama Foto: Krešimir Đurić

Mladi SDP-a družili se s umirovljenicima i počastili ih mandarinama

VV | 3.10.2020. u 17:50h | Objavljeno u Aktualno

Već tradicionalno, Forum mladih SDP-a je u suradnji s Forumom seniora SDP-a Varaždinske županije danas na varaždinskom placu obilježio Međunarodni dan starijih osoba.

Zbog epidemioloških mjera odlučeno je da ove godine neće biti mjerenja tlaka i šećera, no mladi su forumaši ipak popričali s našim sugrađanima starije životne dobi te ih usput počastili mandarinama i prigodnim materijalima s uputama o zdravoj prehrani.

- Tradicionalno svake godine obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba, no to ne znači da tijekom cijele godine ne brinemo o našim starijim sugrađanima. Naše politike su ciljano usredotočene na pomoć i brigu za umirovljenike. Oni su gradili ovo društvo i zato intenzivno radimo na tome da ne budu marginalizirani već da budu uključeni u život naše zajednice. Upravo zato mi mladi trebamo pokazati međugeneracijsku solidarnost i razumijevanje – istaknuo je Luka Zrinski, predsjednik Foruma mladih i županijski vijećnik.

DSC_9517.JPG

Forum seniora Varaždinske županije kontinuirano prati situaciju i problematiku građana treće životne dobi te sukladno tome predlaže jasne politike i rješenja.
- Današnja akcija je samo simbolička gesta kojom SDP dodatno pokazuje osjetljivost prema našim starijim sugrađanima. Posebno me raduje podrška našeg foruma mladih što pokazuje da mladi razumiju probleme s kojima se susreću i spremni su se solidarizirati s nama - rekao je tom prilikom predsjednik Foruma seniora Josip Hehet.

Akciji su se pridružili saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora i predsjednik varaždinskog SDP Varaždin i gradski vijećnik Miroslav Marković.

Označeno u