Mladi HNS-a Varaždin volontirali u Domu za starije i nemoćne

Varaždinske vijesti | 12.6.2016. u 15:51h | Objavljeno u Aktualno

Mladi HNS-a podružnice Varaždin proteklog su tjedna posjetili štićenike Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu. Tom prigodom Mladi HNS-a proveli su poslijepodne u razgovoru i druženju sa štićenicima te za teže pokretne osobe obavili kupovinu potrebnih namirnica.

Posjet Domu za starije i nemoćne je organizirao mladi HNS-ovac Igor Martinjak.

- Odlučili smo posjetiti štićenike Doma prvenstveno zato što je ta generacija izuzetno važan dio naše zajednice. Svi imamo bake i djedove koji nam mnogo znače, a posjet je bila prilika da razveselimo one koji nisu u neposrednoj blizini svojih obitelji. Oduševljeni smo njihovim pozitivnim reakcijama i zaista je bilo ugodno i dirljivo provesti vrijeme s njima – istaknuo je Martinjak.

Predsjednica Mladih HNS-a podružnice Varaždin Petra Bakšaj najavila je kontinuirane posjete Domu za starije i nemoćne.

- Susret u kojem se spaja mudrost i iskustvo te mladost i zaigranost definitivno ostavlja nezaboravan dojam. Razveselili smo ih našim posjetom i nekima pomogli kupovinom namirnica u dućanu. Razgovarajući s korisnicima Doma čuli smo mnogo zanimljivih životnih priča i doznali kako izgleda dan u Domu. Rado ćemo se često vraćati u posjet – istaknula je Bakšaj.

 

Galerija slika